Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 23. 2. 2016.

| Društvo

Novinarka oslobođena optužbi za uvredu poslanika SNS

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Bratimir Vasiljević
Zbog novinara živi sa "umanjenjenjem životnih aktivnosti"; Bratimir Vasiljević, foto: arhiva JV

Osnovni sud u Nišu presudio je da novinarka "Blica" Ivana Anđelković nije uvredila narodnog poslanika iz Niša Bratimira Vasiljevića. Vasiljevićev advokat tvrdi da presuda nije ni doneta jer je suđenje prekinuto zbog dojave o bombi.

Novinari "Blica", koji su prisustvovali suđenju, kažu da je sudija usmeno saopštila da se Anđelkovićeva oslobađa krivice.

Sudija je rekla "ustanite", mi smo ustali, i ona je rekla da će Ivana biti oslobođena - kaže novinar Branko Janačković.

Da je presuda doneta novinarima Južnih vesti je potvrđeno i u Osnovnom sudu

U navedenom predmetu postupajuća sudija objavila je odluku, a otpravak iste biće dostavljen strankama u zakonski propisanom roku - piše u saopštenju.

Ivana Anđelković Oslobođena optužbi; Ivana Anđelković, foto: FB profilMeđutim, Zdravko Krstić, advokat Bratimira Vasiljevića, i dalje tvrdi da "presuda nije ni doneta".

Zaključen je glavni pretres, a onda su javili da je podmetnuta bomba i navrat-nanos mi smo ovlastili sudiju da ne zakazuje objavljivanje presude, već da donese presudu i da je dostavi strankama u postupku - tvrdi Krstić.


Zbog čega je Vasiljević tužio novinarku?

Tvrdeći da su mu njenim pisanjem urušeni ugled i čast, narodni poslanik Bratimir Vasiljević je od suda zatražio da novinarku Ivanu Anđelković, dopisnika "Blica" iz Niša, osudi na 6 meseci zatvora, kao i da mu plati 900.000 dinara.

Vasiljević je bio nezadovoljan zbog serije tekstova u kojima je Anđelkovićeva, pozivajući se na podatke koje je dobila iz Elektrodistribucije, pisala o tome da je on “krao struju”.

U tužbi je posebno navedeno da je pisanjem o tome novinarka poslanika uvredila "iznošenjem ličnih i porodičnih prilika" i time mu nanela "ogromnu nematerijalnu štetu i sramotu”, što je dovelo do "umanjenja životnih aktivnosti".

Kod tužioca je nakon neprimerene medijske kampanje i satanizovanja od strane javnih štampanih i elektronskih medija koju kampanju je orkestrirala okrivljena, došlo do umanjenja životnih aktivnosti za 20 %, kao i umanjenje životnih aktivnosti zbog duševnog bola i patnje usled gubitka ugleda, dostojanstva, časti i povrede prava ličnosti od 30 %, i ukupnog umanjenja životnih aktivnosti od 40 % - piše u tužbi.

Vasiljević je pred sudom rekao da nije od novina tražio da objave demanti spornih tekstova, rekavši da "kada se prospe perje, ne može se sakupiti".

Podsetimo, Vasiljevićeva tužba protiv Anđelkovićeve je već jednom odbijena jer je sud utvrdio da je novinarka tekstove pisala na osnovu zvanične dokumentacije.

Inače, "Južne vesti" su još septembra 2014. godine objavile da je Vasiljević, koji je u to vreme istovremeno bio narodni poslanik i predsednik Skupštine niške Opštine Pantelej, dugovao za struju preko milion dinara i da mu je "brojilo bilo zatečeno bez plombe".

On je tada potvrdio objavljene informacije, ali se branio tvrdnjom da živi u stambenoj zgradi i da ne zna ko mu je skinuo plombu sa brojila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlan

    07:00 // 25. 2. 2016.

    Objavila je verodostojne i zvanične podatke, zašto g.dinova svita nije proverila dotičnog im reprezenta? Ili boljeg nemaju ili su svi šareni kao ovaj "reprezentativni im primerak". Nadam se da će se ovaj napaćeni narod dozvati pameti i ovakve poslati tamo gde im je mesto.

  • Lik iz centar

    14:08 // 24. 2. 2016.

    koliko je ovaj po ovom opisu ostecen,od strane novinarke,moze i u invalidsku penziju da ide.ionako nece biti jedini "scepan scekic" u naprednjacima,narocito niskim!

  • boki

    13:55 // 24. 2. 2016.

    Bata drvar ... vaš predstavnik-narodni poslanik. To nije mogao da predvidi ni da zamisli, ni najluđi pisac SF romana! Isti mu je i kolega Milija iz Svrljiga, tandem snova! To samo u Srbiji može da bude! Gori nema! Ovo je dno svega normalnog! Užas! Užas! Užas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: