Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 27. 6. 2022.

| Društvo

Noviteti u niškim ustanovama kroz donacije američke vojske

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
doo

Najsavremenija oprema na Klinici za kardiohirurgiju, sredstva za novi izgled bolnice u Gornjoj Toponici i za Centar "Mara" donacije su Evropske komande američke vojske. Neke od ovih ustanova je danas obišao i ambasador Sjedinjenih američkih država u Srbiji Kristofer Hil i poručio da će nastaviti sa projektima u Nišu.

kardiohirurgija Zahvaljujući donaciji američke vojske od oko pola miliona dolara zgrada Specijalne bolnice "Gornja Toponica" je renovirana, a nju je obišao američki ambasador Hil.

Smatram da ova institucija najbolje oslikava ono što je i najbolje vezano za srpsko društvo, a to je da ne zapostavi nijednog svog člana, nijednog građanina i da im se posveti i da im pruži najbolju negu i smeštaj. Bolesti i poremećaji koji se ovde leče su zaista veoma teški tako da osoblje ove bolnice radi veoma značajan posao i njihova posvećenost njemu je veoma važna zato smo i mi ponosni što smo se uključili da oni to rade u najboljim mogućim uslovima - rekao je Hil.

doooo Kako je rekla zamenica gradonačelnice Dušica Davidović, oko 600.000 dolara je donacija za niški Centar za pružanje usluga socijalne zaštite "Mara", ali još nije poznato u šta će novac biti uložen.

Ambasador je obišao i Kliniku za kardiohirurgiju kojoj je američka vojska donirala najsavremeniju opremu, a direktor Dragan Milić je istakao njen značaj.

Njihove donacije od oko 3 miliona dolara doprinele su da dobijemo apsolutno najbolje laboratorije i opremu koja nam omogućava da operišemo na hiljade naših pacijenata. Koliko je ta oprema važna govori i činjenica da smo mi od početka godine operisali 154 srčana bolesnika i da je umro samo jedan. Stopa smrtnosti od 0,66 odsto govori sve o kvalitetu naše Klinike - rekao je Milić.

am Donacijom američke ambasade u Svrljigu je renovirana srednja škola, a ambasador Hil je dočekan uz pogaču i so.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Drda

    12:21 // 28. 6. 2022.

    Jel su obisli spomenike Nislijama koje su pobili? Po Duvanistu jos se vide rupe po asfaltu da nas podsecaju na njihovu darezljivost. Mi im spasavali pilote da bi nas gadjali bombama. A to sto su nam oteli zemlju i proterali narod i sto umiremo od radijacije je donacija tek za pamcenje...

    • Đorđe

      11:40 // 30. 6. 2022.

      Čačkali smo mečku i prošli smo kako smo i prošli !!!

  • Smuk II

    09:13 // 28. 6. 2022.

    Koja koincidencija slučajnosti ?
    Baš na "Vidovdan" našli da nas "daruju" !

    • Zlobnik II

      09:25 // 28. 6. 2022.

      @ Smuk II : Prate oni naše praznike i slave ... Duvanište "darovaše" baš na Sv. Vasilija Ostroškog a sebi su darovali KiM i "Bondstil" !
      Što ne volim nezahvalne ljude tj. mnoge komentatore !

  • Zarko

    08:28 // 28. 6. 2022.

    Poslanik Milija je pokazao da je pravi Srbin.Misli za svoj kraj.Gostoljubiv i ne zaboravlja stare Srpske saveznike.Ne bruka ni predke Teslu, Pupina...

    • Jonča

      12:32 // 28. 6. 2022.

      @Zarko - Milija i ne zna ko je bio Pupin. Možda je to ime Korejske fabrike, koja bi trebala otvoriti pogon u Svrljigu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: