Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 6. 9. 2010.

| Društvo

Novo lice "škole pored reke"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Osnovna škola "Svetozar Marković"

LESKOVAC – Osnovna škola ,,Svetozar Marković’’, koja je poznata u Leskovcu kao ,,škola pored reke’’, dobila je novo lice i nekoliko potpuno novih učionica i prostorija za izvođenje informatičke i druge nastave.

Za razliku od ostalih leskovačkih škola, OŠ ,,Svetozar Marković’’ je počela ovu školu godinu tri dana kasnije, upravo zbog završetka preko potrebnih građevinskih radova.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, sa saradnicima, posetio je školu i u razgovoru sa direktorom škole Jovicom Marjanovićem istakao da će lokalna samouprava i dalje ulagati značajna sredstva za adaptaciju, dogradnju ili podizanje potpuno novih školskih objekata.

- Projekat nadogranje i rekonstrukcije Osnovne škole ,,Svetozar Marković’’ najkrupniji je poduhvat koji je finansiran iz budžeta lokalne samouprave, a vrednost je 30 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Kocić.

Kocić je podvukao da je ovo jedna od najelitnijih osnovnih škola u gradu i zato učenici i nastavnici zaslužuju da imaju ovako prekrasan dom. Gradonačelnik je pohvalio direktora škole Jovicu Marjanovića na inventivnosti uz ocenu da zaslužuje podršku lokalne samouprave.

- Svi su radili maksimalno odgovorno i ažurno, od lokalne samouprave, izvođača radova, do radnika same škole, a kao dokaz uspešno obavljenog posla je upotrebna dozvola koju je škola dobila i deca i njihovi nastavnici mogu biti bezbedni – zaključio je gradonačelnik Kocić.

Jovica Marjanović, direktor škole, zahvalio se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na pohvalama ističući da zgrada i čitav prostor osnovne škole izgledaju prelepo.

- Vrtić je takođe dobio svoj prostor u našoj zgradi i potpuno je oplemenjen za izvođenje nastave – kaže Marjanović.

Direktor privatnog preduzeća ,,Crna Trava’’ Stevan Stefanović kaže da je radnicima kolektiva na čijem je čelu bilo zadovoljstva što su angažovani na ovom poslu.

- Želeo bih da imamo što više ovakvih poslova u gradu i ovako odgovoran načina finansiranja gradnje vaspitno-obrazovnih ustanova – ocenio je Stevanović.

Inače, tri izgubljena radna dana, zbog kasnijeg početka nove školske godine, biće nadoknađeni radom subotom ili na drugi način, o čemu će odlučiti uprava škole.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: