Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 15. 1. 2020.

| Društvo

Novo okupljanje Prokupčana u znak podrške Srbima u Crnoj Gori

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
crkva
Prošle nedelje građani spontano pružili podršku pravoslavnoj braći u Crnoj Gori; Foto: LJ. M.

Skup podrške Srbima u Crnoj Gori koji protestuju zbog usvajanja spornog zakona o slobodi veroispovesti, nakon što je krajem prošle nedelje održan spontanim okupljanjem Prokupčana, ponovo će biti organizovan - ovoga puta uz pomoć sveštenstva crkve Sveti Prokopije. Skup je zakazan za četvrtak 16. januara od 17 sati, a okupljanje je ispred prokupačke crkve.

Kako su nam potvrdili u crkvi Sveti Prokupije, okupljanje građana počeće molebanom Presvetoj Bogorodici.

U znak podrške našoj pravoslavnoj braći i Crkvi Božijoj koja strada u Crnoj Gori, služićemo moleban, a nakon toga krenućemo u gradsku litiju. Poželjno je da svi učesnici ponesu po jednu ikonu od kuće – kažu u prokupačkoj crkvi.

Pozivaju sve vernike i ljude koji osećaju potrebu da daju podršku pravoslavnoj braći u Crnoj Gori, da se okupe u što većem broju i da mirnom šetnjom ukažu na problem koji oni imaju.

Inače, u subotu je skup podrške koji je ranije najavljivan, a dan pre toga otkazan, ipak održan zahvaljujući spontanim okupljanjem građana među kojima su viđeni i navijači OFK Topličanina i potomci Gvozdenog puka koji su bakljadom u centru grada napravili svojevrsni performans.

Nakon okupljanja na Trgu topličkih junaka, građani su krenuli u šetnju koja se završila upravo ispred crkve Sveti Prokopije. Sveštenstvo crkve tada nije učestvovalo, uz komentar da žele da organizacija bude ozbiljnija i da će to biti ove nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: