Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 8. 11. 2022.

| Društvo

Novo priznanje za gradonačelnika Leskovca: Cvetanoviću dodeljena plaketa Opštine Lebane

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Dodela
Nagarda za izuzetnu saradnju i sveobuhvatnu podršku lebanskoj Opštini; foto: Opština Lebane

Dan opštine Lebane 8. novembar, kao i opštinska slava Sveti Dimitrije - Mitrovdan, obeleženi su danas svečanom akademijom na kojoj su uručena najviša priznanja, a osmonovembarska plaketa otišla je u ruke gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića za, kako je navedeno, izuzetnu saradnju i sveobuhvatnu podršku lebanskoj opštini.

Samo dan kasnije nakon što je Cvetanović na 10-godišnjicu vladavine Leskovcem delio zahvalnice, i sam se po ko zna koji put našao među nagrađenima. On je od Opštine Lebane nagrađen najvišim priznanjem, a za uzvrat je Lebančanima obećao da će Grad Leskovac, kao administrativni centar Jablaničkog okruga, nastaviti da pomaže okolnim opštinama da se što više i bolje razvijaju.

Za meštane našeg grada, Lebana i okoline učinili smo zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jednu veliku stvar – rekonstruisan je put između Leskovca i Lebana u dužini od skoro 5 kilometara, u šta je Vlada Republike Srbije uložila oko 180 miliona dinara. Tačka koja nas povezuje je i Opšta bolnica Leskovac, koja je prošla kroz kompletnu rekonstrukciju spoljašnjosti, gde je država uložila 5 miliona evra. U toku je rekonstrukcija unutrašnjosti bolnice za koju je izdvojeno 4,5 milijarde dinara - rekao je Cvetanović.

Dodela nagrada Cvetanović obećao da će Leskovac kao administrativni centar Jablaničkog okruga nastaviti da pomaže svim Opštinama; foto: Grad LeskovacOsim gradonačelnika Leskovca, poveljama su nagrađeni i Nacionalna služba za zapošljavanje, firma ”Roštiljko doo”, poljoprivredna gazdinstva Stevanović i Stojiljković, kao i đaci generacije za 2021/22. godinu.


"Hvala Vučiću..."

Predsednik Opštine Ivan Bogdanović, baš kao i Cvetanović, prvenstveno se zahvalio predsedniku Vučiću i to "za neizmernu podršku i razvitak opštine Lebane, ali i najavio brojne investicije čija se realizacija očekuje u narednim godinama.

Kao članovi Međuresorne radne grupe krenuli smo u realizaciju projekata od velikog značaja za naše građane, ali i turiste - put preko Radan planine, izgradnju turističko-rekreativnog parka Čukljenik. Jedan od najznačajnijih projekata za našu opštinu je stavljanje u funkciju punog kapaciteta lokaliteta ”Caričin Grad“ koji, posle niza godina rada svih nas, ima prve vidljive korake za upisivanje na listi UNESCO-a. Do kraja ove godine imaćemo i ograđen lokalitet, što mene lično veoma hrabri jer je prvi korak, kao što znamo, najteži - rekao je Bogdanović.

On je podsetio da s u Lebanu tradicionalno održavaju Paradajz fest, Međunarodna revija boksa, ali i da su tokom prošle godine bili organizovani Miholjski susreti sela, prvi mali Sajam sporta, Sportske igre mladih, Seoske sportske igre, kao i druge tradicionalne manifestacije i sportski turniri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Antibot

    17:08 // 22. 11. 2022.

    Sram vas bilo botovi leskovacki !

  • Nine

    17:37 // 12. 11. 2022.

    Sve čestitke gradonačelniku na još jednom priznanju za uspešan rad i saradnju sa drugim opštinama i puno uspeha u daljem radu.

  • DEKI

    11:39 // 11. 11. 2022.

    Gradonacelnik Leskovca Cvetanovic dobija priznanja i postovanje sa svih strana kao uspesan covek, koji zeli da pomogne svakom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: