Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 15. 9. 2021.

| Društvo

Novo rukovodstvo u Kuršumliji, ostavke podneli predsednik Opštine, Skupštine i zamenik predsednika

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sednica
Na današnjoj sednici ostavke i novo rukovodstvo Kuršumlije; Foto: Lj. M.

Dosadašnji predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, kome je ovo bio treći uzastopni mandat, podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine. Na istoj sednici ostavke su podneli i njegov zamenik Vojimir Čarapić i predsednik Skupštine Dejan Lović, kao i svi članovi Veća, potvrdio je Vidić za Južne vesti. Izabrano je na istom zasedanju i novo-staro rukovodstvo, pa će funkciju prvog čoveka Kuršumlije obavljati dosadašnji zamenik Vojimir Čarapić, a zamenik predsednika Opštine biće Lović, koji je do sada bio predsednik Skupštine. Svi novi-stari funkcioneri su iz Srpske napredne stranke.

Rotacije u rukovodstvu Opštine i odlazak sa funkcije potvdio je Južnim vestima dugogodišnji predsednik Opštine Radoljub Vidić, koji nakon 9 godina napušta tu funkciju.

Da, tako je, tačno je. To je po nekom dogovoru, nikakvih lomova nije bilo. To je unutarstanački dogovor i tako smo se dogovorili i na početku ovog mandata - kaže Vidić.

Izabrani su i novi-stari članovi Opštinskog veća, a prvi čovek Skupštine opštine Kuršumlija postao je Slavimir Mihajlović koji je zaposlen u kuršumlijskoj Poreskoj upravi. 2 KURSUMLIJA radoljub vidic predsednik opstine kursumlija foto ljubisa mitic Vidić neočekivano posle 3 mandata podneo ostavku; foto: Lj.M.

Zvezdan Ristić iz opozicionog Pokreta "Ljubav, vera, nada" kaže da se Vidićev devetogodišnji mandat neće pamtiti po dobrom.

Mislim da se radi o unutarstranačkom dogovoru. Vidić je u saradnji sa svojim prijateljima iz A.D. Planinke unazadio opštinu i od Kuršumlije napravio njihovo privatno preduzeće. Ipak, ostavka na mesto predsednika opštine ga neće spasiti krivične odgovornosti i uništavanja ovog grada u zadnjih 10 godina - rekao je Ristić.

I njegov opozcioni kolega u lokalnom parlamentu Nebojša Krstić, predstavnik GG "Spasimo Kuršumliju" kaže da je današnja Skupština potpuno obesmišljena unutarstranačkim kombinacijama.

Kako je Čarapić već podneo ostavku na mesto odbornika dolaskom na funkciju zamenika predsednika, prvo mu je vraćen odbornički mandat, nakon što je Radovan Raćević, direktor Planinke podneo ostavku. Izborom za predsednika Opštine njemu ponovo prestaje odbornički mandat, koji se dodeljuje Vidiću. Sve ovo je jedan veliki cirkus, poigravanje i rušenje institucija ove zemlje - rekao je Krstić.

Oba odbornika, i Krstić i Ristić, tvrde da je neočekivana ostavka Vidića u stvari dogovor unutar lokalnog SNS-a da se on postavi za prvog čoveka Kuršumlijske banje, koju je kupilo preduzeće A.D. Planinka u čijem vlasništvu su Prolom i Lukovska banja, fabrika Prolom voda, kao i park prirode Đavolja varoš.

Banja je kupljena pre oko 2 godine za 1.415.836 evra, a zanimljivo je da je čitav kompleks po oceni Saveta za borbu protiv korupcije plaćen duplo manje od tržišne vrednosti.

Ipak, Vidić to ne potvrđuje i kaže da će u narednom periodu biti samo odbornik u Skupštini.

Inače, opština Kuršumlija je jedina u Toplici u kojoj lokalnu vlast, pored naprednjaka, čine i socijalisti. Na poslednjim izborima 2020. godine, od ukupno 25 odborničkih mandata SNS je osvojila 17, SPS 4, dva mandata ima pokret "Metla" i po jednog "Pokret ljubav vera nada" i GG "Spasimo Kuršumliju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    17:38 // 15. 9. 2021.

    sjaši Kurta...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: