Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 25. 1. 2024.

| Društvo

Novo-staro rukovodstvo ponovo na čelu Opštine Žitorađa

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Žitorađa
Novo.staro rukovodstvo u Žitorađi i u narednom periodu; Foto: Lj. M.

Građani Žitorađe dobili su novu-staru lokalnu vlast koju nastavlja da vodi Srpska napredna stranka, a novo poverenje građana i još jedan, treći mandat dobio je dosadašnji predsednik Opštine Ivan Stanojević. Novina u novom rukovodstvu je predsednik Skupštine, na tom mestu je izabran Marko Milenković koji je do posednjih izbora bio odbornik u Skupštini Niša, a ranije i poslanik radikala, odakle je izbačen nakon što je prebegao kod naprednjaka.

Upravljanje Stanojevića opštinom u prethodna dva mandata obeležilo je niz afera i sumnjivih poslova, od tuče u Kabinetu sa predstavnicima opozicije, trošenja budžetskih para na kafanske račune, do nezakonito sklopljenih poslova na koje je potrošeno preko 85 miliona dinara za samo dve godine, što je utvrdila i Državna revizorska institucija. Ipak, to nije smetalo odbornicima da mu ukažu poverenje za još jedan, treći mandat. stanojević Ivan Stanojević (desno) nakon tuče sa opozicijom; Foto: Lj. M.

Povratnik na lokalu u Žitorađi je predsednik Skupštine Marko Milenković, inače bivši narodni poslanik i nekadašnji predsednik Okružnog odbora SRS koji je isključen iz te stranke jer je navodno vodio kampanju za Aleksandra Vučića i SNS, a ne za svog lidera i kandidata Vojislava Šešelja.

Nakon "preletanja" je "nagrađen za izdaju", kako su tada rekli radikali i postavljen je za državnog sekretara, a na lokalnim izborima 2020. postao je odbornik u niškoj Skupštini, ali je sada odlučio da se vrati u Žitorađu, odakle je rodom i da nastavi da vodi lokalnu politiku. 3 Marko Milenković, predsednik Skupštine u Žitorađi; Foto: Lj. M.

I ostali funkcioneri koji su izabrani na konstitutivnoj Skupštini su već poznati građanima te opštine koji su se samo rotirali, pa je tako za zamenika predsednika postavljen Nebojša Stevanović koji je do sada bio predsednik Skupštine.

Zamenik predsednika Skupštine Srđan Ninić je i do sada bio na tom mestu, dok je za sekretara Skupštine izabrana 71-godišnja Slavica Petrović koja je zvanično u penziji od 2018. godine.

Novoizabrani predsednik Opštine Žitorađa Ivan Stanojević nije odgovarao na telefonske pozive novinara Južnih vesti i to je praksa koja se nastavlja, jer je i u prethodnom mandatu izbegavao da odgovara na pitanja koja mogu da zanimaju pre svega stanovnike opštine koju predvodi.

Inače, na konstitutivnoj sednici Skupštine Žitorađa verifikovani su mandati 27 odbornika novog saziva u kome sede 22 odbornika SNS, po 2 Socijalističke partije Srbije i SSP i jedan odbornik NS Miroslava Aleksića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    17:08 // 25. 1. 2024.

    Taj što je izabran za zamenika predsednika, izdao je Muju, izdaće i ove i preleteće kod sledeće vlasti.

  • Nikola

    14:54 // 25. 1. 2024.

    I dalje ce da nastavi da pljacka i radi nezakonite stvari,a drzavna institucija ce da zatvara oci na sve to kao i do sad sto je!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: