Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:21, 16. 12. 2021.

| Društvo

Novogodišnja dekoracija parka koju su građani Vranja platili 3 miliona dinara [video]

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti

Pola meseca ostalo je do prelaska u novu 2022. godinu, a iako organizovanog dočeka u Vranju neće biti, novogodišnja rasveta plaćena 3 miliona dinara, već nekoliko dana sija u Gradskom parku. Za novogodišnji ambijent zaslužne su figure svetlećeg Sneška Belića, voza, anđela, vile, leptira, novogodišnjeg pehara, rama sa sirenom, a građani ih opisuju rečima horor, morbidno, tragikomično, nadrealno, degutantno.

Kada se uveče upale svetiljke skromna dekoracija i podseća na novogodišnju, iako ni blizu onoj koja se u 21. veku može videti u nekim uređenijim gradovima, međutim kada se svetla ugase to su samo konstrukcije obložene ukrasnim trakama u boji, svetiljkama i led crevima, te Vranjanci pitaju tolike cene i komentarišu da je najviše koštalo napraviti konstrukcije figura.

Na ulazu u park postavljen je ram na koji je okačena sirena, koja je i najveća figura u parku visine 4 metra, sa natpisom “Vranje” koji svetli u crvenoj boji, a cela figura obložena je zelenim trakama i žutim lampicama.

Novogodišnja dekoracija - Vranje Leptir; foto: M. D. Ostale figure, kako piše u tenderskoj dokumentaciji “visokog kvaliteta”, raspoređene su sa obe strane “Dekorativnog rama za slikanje sa sirenom 2D”, do spomenika Bori Stankoviću.

Nešto dalje, desno od sirene, nalazi se vila sa glavom gigantske barbike i plavom perikom, krunom od led creva, obučena u haljinu od plavo-belih dekorativnih traka za novogodišnju jelku, sa čarobnim štapićem od žutih traka u ruci.

Novogodišnja dekoracija - Vranje Novogodišnji pehar; foto: M. D. Njena krila uveče svetle u roze boji.

Nedaleko od nje su i tri leptira, za koje neki od prolaznika komentarišu da liče i na džinovske paukove u zavisnosti od toga iz koje se perspektive posmatraju.

Novogodišnja dekoracija - Vranje Sneško Belić; foto: M. D. U sredini parka je figura, u tenderskoj dokumentaciji nazvana “Novogodišnji pehar visine 3 metra” - u stvarnosti je teško reći šta je.

Sa druge strane pehara je i Sneško Belić, a žičana konstrukcija obložena je belim i plavim dekorativnim trakama i lampicama. U njemu prolaznici vide i pingvina, kao i strašilo za ptice u polju.

Novogodišnja dekoracija - Vranje Anđeo; foto: M. D. Verodostojno izgleda figura voza sa vagonima, a iznad nje je i 3D figura anđela (vile) sa krilima, koju jedan od prolaznika duhovito naziva “Anđeo Bakije Bakića”, aludirajući da ono što anđeo drži u rukama liči na trubu.

Podstimo, 6 svetlećih figura za Gradski park izradio je za 3 miliona dinara Atelje za izradu topijarnih figura Kucljak, Nišlijama poznat zbog figure cvetnog pauna u čairskom parku plaćenog više od pola miliona evra, a Zaječarcima zbog kupovine 4 novogodišnja ukrasa po ceni od 19.000 evra.

Kako izgleda novogodišnja rasveta u vranjskom parku možete pogledati u foto-galeriji.

Novogodišnja dekoracija - Vranje Vila; foto: M. D.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Nevera

    23:12 // 17. 12. 2021.

    Ovo vise lici na svetlecu Vlasku magiju bacenu na teletabise.

  • Vranjanac teske kategoruje

    16:37 // 17. 12. 2021.

    Lepo su se castili. Ove ne vredi ni 200 000.

  • Dr. Who

    14:52 // 17. 12. 2021.

    Ko je odgovoran treba od platu sam da plati,a figure nek si gi nosi doma pa kokoske nek plasi po avliju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: