Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 28. 12. 2012.

| Društvo

Novogodišnji poklon za decu iz svratišta

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
svratiste1

Učenici niške Osnovne škole "Učitelj Tasa" poklonili su svratištu za decu sa ulice 10.000 dinara, garderobu, igračke i slatkiše.

Novac za decu sakupljen je na žurci koju je đački parlament organizovao prethodnog dana, a "deci ulice" osnovci su poklonili svoju garderobu koju su prerasli. Ovo je prvi poklon koji su dobili pred Novu godinu.

parlamentarci Učenici parlamenta OŠ "Učitelj Tasa"

- Sa drugarima iz parlamenta smo se dogovorili da organizujemo novogodišnju žurku u školi i rešili smo da novac koji sakupimo poklonimo onima kojima je potreban. U vestima smo pročitali da će svratište možda ostati bez novca pa smo hteli nekako da pomognemo našim vršnjacima i da im malo ulepšamo ove praznike - kaže Ivana Ristić, učenica 8. razreda.

Deca iz svratišta radosno su dočekala mlade parlamentarce, a neki od njih bili su nestrpljivi da probaju garderobu koju su međusobno podelili.

- Tokom zime u svratištu vreme provodi i do 30 niških mališana. Ovo će našoj deci obezbediti hranu bar za nedelju dana, ali ono što im mnogo znači je i da su videli da neko misli na njih - kaže Sanja Šumonja, koja ovde radi.

svratiste.jpg

Za decu koja ovde provode vreme organizovane su kreativne radionice na kojima crtaju i prave figurice od plastelina, a često uče pisanje, čitanje i računanje.

Svratište se finansija donacijama i raznim projektima. Ovde je zapošljeno 10 ljudi, a često im se priključuju i volonteri među kojima su studenti Filozofskog fakulteta i srednjoškolci. 

Osnovci pomažu i starima

Početkom nedelje učenici iz škole "Učitelj Tasa" pravili su i prodavali novogodišnje čestitke, a sav novac koji su sakupili donirali su domu za stare u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: