Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 10. 1. 2020.

| Društvo

Novogodišnju čestitku gradonačelnika Niša prepravili da bi postala istinita

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
gradonačelnik
Gradonačelnik "pogrešno formulisao" čestitku, jer nije znao da Grad ne gradi privatne vrtiće ili zbog propagande?; Ilustracija; foto: Vanja Keser arhiva

Nakon pitanja novinara Južnih vesti kako je to Grad Niš u 2019. godini izgradio čak 6 privatnih i 2 državna vrtića, kako je pisalo u novogodišnjoj čestitki gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, iz Kabineta je rečeno da je taj deo “pogrešno formulisan”. Ispravno je, kako su rekli, “uveli smo u sistem i sufinansiramo 6 privatnih i 2 državna vrtića”. To je u čestitki naknadno i promenjeno.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović Nišlijama je čestitao Novu godinu, ali samo virtuelno - jer se pred njima u novogodišnjoj noći nije pojavio na centralnom gradskom Trgu iako je čitav doček sa nastupom Željka Samardžića iz budžeta plaćen čak 10 miliona dinara.

U virtuelnoj čestitki na sajtu Grada, koju su preneli i pojedini mediji, uz puno zdravlja i sreće, Bulatović se odlučio za propagandnu poruku. U njoj se hvalio izgrađenim i asfaltiranim ulicama, kanalizacionom i vodovodnom mrežom. Napisao je i da je Grad gradio državne i privatne vrtiće, što ne odgovara istini, a nije ni po zakonu.

Izgradili smo 2 nova državna vrtića ali i 6 privatnih... - čestita gradonačelnik.

Na pitanje novinara kako to Grad može da gradi privatne vrtiće i koja su to 2 državna koja su izgrađena u 2019, kao i gde su izgrađena, stigao je odgovor iz Kabineta prvog čoveka Grada u kojem kažu da je problem bio u formulaciji.

Radi se o pogrešno formulisanom delu čestitke. Naravno da lokalna samouprava nije u stanju da gradi privatne vrtiće niti je to moguće po zakonu. Ispravna formulacija glasi: “uveli smo u sistem i sufinansiramo 6 privatnih i 2 državna vrtića” - poručuju iz Kabineta.

cestitka Prva i druga verija čestitke

I zaista, odmah nakon odgovora i zvanična verzija čestitke na sajtu Grada je promenjena i postala istinita. Tamo sada piše da Grad ne gradi, nego sufinansira privatne vrtiće.

Takođe, nisu izgrađena ni 2 nova državna vrtića u prošloj godini, nego su, kako pišu iz Kabineta, samo "uvedena u sistem".

Istinitost i drugih tvrdnji u ovom trenutku nije moguće proveriti, jer za sada nema odgovora o tačnom broju kilometara kanalizacione mreže koja je izgrađena, a kojom se pohvalio gradonačelnik Niša. Reč je o sistemu koji je Nišlijama neophodan, jer zvanični podaci Fiskalnog saveta kažu da svega 38% domaćinstava u Nišu ima priključak na kanalizacionu mrežu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slacko

    08:50 // 14. 1. 2020.

    Sigurna sam da se ,upravo zbog tih naših 10.000000 nije pojavio.Ko bi rekao da i ono ima sram.

  • Dragiša Popadić

    08:13 // 13. 1. 2020.

    O čemu gradonačelnik priča, ne samo o izmišljenim vrtićima već i o asfaltiranim putevima! Šta je asfalitrano!? Pa bulevar Nikole Tesle je izoran kada je bila parada još u maju mesecu, izveli tenkove na ulice i tobože predednik države reko "ja vam darujem nov asfalt" od naših para, što je najogore i dana danas nije završeno asfaltiranje! Šta reći oko uidurme oko naplatnih rampi i stvaranje gužvi!

  • gorciloo...

    14:55 // 12. 1. 2020.

    MI stanovnici N. Banje ispod Radoma 10-15 kuća cekamo kanaliyaciju /trajno resenje/20-30 god. od sve vasti kojje su se do sada promenile, pri cemu smo morali da molimo vlasnike njiva,bašti da nam dozvole da kopamo kroz njihove parcele da bi se priključiči na gl. mrežu. Ne smemo da pomislimo dokle će to da traje ako ljudi počnu da grade nešto na svojim parcelama ili im zasmetaju cevi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: