Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 28. 6. 2019.

| Društvo

Novoizgrađeni park u Babušnici već počeo da se urušava

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Tek otvoren, a već problemi
Tek otvoren, a već problemi; foto: Lj. F.

Fontana koja ne radi, popucala betonska ograda i izvađene behaton ploče, samo su deo negativne slike najnovijeg parka u centru Babušnice, za koji je predsednica Slađana Nikolić ranije izjavljivala da je kapitalni projekat lokalne samouprave. Građani se pitaju zašto fontana ne radi u letnjem periodu, a nadležni odgovaraju da je došlo do kvara i da traže način da se popravi.

Na prostoru nekadašnjeg “starog igrališta”, kako ovaj deo varoši zovu građani, pre par godina nikao je novi i najveći park u Babušnici. Iako je završetak radova nekoliko puta odlagan zbog problema sa izvođačem i probijanjem rokova, puštanjem u rad fontane, park je dobio svoj konačan izgled.

Ipak, samo nekoliko meseci nakon toga - fontana već ne radi, a građani se čude zbog čega je to tako, jer je privlačila veliki broj ljudi, a naročito dece. Fontana već ne radi Fontana već ne radi; foto: Lj. F.

Nije mi jasno zašto ne radi. Kreću vreli dani, a ona ne funkcioniše. A dok su bili kišoviti dani tada je radila. Kod nas je sve naopako - žali se jedan građanin.

Poverenica novooformljenog odbora Pokreta slobodnih građana Mila Prljinčević Stanković, koja često dovodi svoju decu u park, kaže da je njegovo stanje samo posledica nestručnog rada na svim nivoima u Opštini. Izvađene i nikad vraćene behaton kocke Izvađene i nikad vraćene behaton kocke; foto: Lj. F.

Malverzacije su kod nas normalne i posledice se mogu videti. Na tribinama na amfiteatru već ima pukotina, na pozornici već ima razbijenih pločica, to više nije bezbedno. Problem se ne rešava, a mi ne znamo ko je nadležan za održavanje parka - kaže poverenica.

Dodaje da nije dovoljno da se nešto izradi, već da se mora znati i ko će se tome starati.

I kada nešto odradimo kako valja, ostaje problem održavanja. A trenutno park niko ne održava - kaže Prljinčević Stanković.

A ko je zadužen za održavanje parka, novinar Južnih vesti nije mogao da sazna od predsednice Slađane Nikolić, koja se, i pored dogovora da će odgovoriti na sva pitanja, pod izgovorom sastanka i odbijanjem poziva, nije javljala na telefon. Popucala ograda Popucala ograda; foto: Lj. F.

Ipak, njen zamenik Goran Dimitrijević kaže da izvođač radova nije dobro odradio njenu izolaciju, te da postoji problem sa vodom koja ide u mašinski deo koji se nalazi ispod nje.

Neko će snositi odgovornost iz Direkcije za izgradnju i firme koja je izvodila radove. Bez obzira što je Direkcija ugašena. Mi ćemo na prvoj narednoj sednici skupštine doneti odluku da se fontana preda na korišćenje Turističkoj organizaciji kako bi se ona sanirala - kaže Dimitrijević.

On nije siguran ko je zadužen za održavanje parka, a novinara Južnih vesti uputio je na direktora Komunalca Miodraga Kostića, preduzeća koje održava zelene površine u parku. Brzo nakon igradnje počela da se urušava Brzo nakon igradnje počela da se urušava; foto: Lj. F.

Mi po ugovoru održavamo samo travnjake. Nismo zaduženi za mobilijar ili održavanje staza. Ali koliko sam upoznat nije izvršena primopredaja između investitora i izvođača radova, koji nakon završetka parka i dodatnih radova nije vratio staze i druge delove parka u prvobitno stanje - kaže direktor.

U parku se svakodnevno, a naročito uveče okuplja veliki broj ljudi, a urušene staze i ograda ugrožavaju bezbednost najmlađih, koji su najviše i razočarani zbog kvara na fontani.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    11:16 // 1. 8. 2019.

    Još jedan primer da je potrebno najpre napraviti projekat održavanja, kao i rezervisati sredstva za tu namenu, a tek onda praviti. Svuda oko nas ista slika gradi se bez plana održavanja i slike o tome koliko je potrebno sredstva za tu namenu.

  • exdeus

    12:01 // 2. 7. 2019.

    "Veliki broj ljudi",pa ljudi u Babusnici je sve manje,uvece mozete videti tu malu grupu nepunoletne omladine sa alkoholom i par starijih omladinaca od 40 leta neretko uz marihuanu,ali policija je zauzeta nema vremena a izgleda da ni roditelji nemaju vremena za svoju decu,prosveta je kao sto je poznato-propala.

  • pfc

    11:00 // 29. 6. 2019.

    Jadni i bedni narode.
    Zalosno....
    bitno da se je neko slikao prilikom otvaranja.
    30 godina sve isto...polotika nam je svih tih godina zelena Boranija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: