Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 22. 5. 2023.

| Društvo

O bezbednosti građana Niša brinuće gradonačelnica i još 21 član Saveta

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
gradska kuca u nisu, foto jv ljubica jocic
Na čelu saveta gradonačelnica; foto: JV / Ljubica Jocić

Novoformirani Savet za bezbednost Grada Niša, koji bi trebalo da brino o bezbednosti svih građana i građanki Niša, a posebno dece, čine 22 člana, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski. O bezbednosti građana vodiće računa više gradskih funkcionera, zaštitnica građana, policijski službenici i predstavnici škola.

Sotirovski Predsednica Saveta za bezbednost; foto: JV/Tamara Radovanović Zadatak saveta za bezbednost Grada Niša biće da razmatra i proučava pitanja vezana za prevenciju bezbednosti na teritoriji Grada i priprema i predlaže mere za poboljšanje zaštite i sigurnosti građana Niša. Posebna pažnja biće posvećena mladima, naročito školskoj omladini, roditeljima i zaposlenima u prosveti. O tome će brinuti tim na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

Sa njom su u Savetu njena zamenica Dušica Davidović, većnica za obrazovanje Marija Ranđelović, većnik za planiranje i vanredne situacije Nenad Stanković i pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković.

Takođe, zadatak Saveta je da doprinese blagovremenom prepoznavanju i adekvatnom i efikasnom odgovoru na sve oblike nasilja, omogući saradnju između svih aktera u zaštiti bezbednosti učenika, upućuje preporuke i prati doslednost realizacije istih, ostvaruje redovnu komunikaciju sa medijima i stručnom javnošću - navodi se u Službenom glasniku.

sonja-scekic Među članovima i direktorka Sigurne kuće, Sonja Šćekić; foto: JV Među članovima koji će učestvovati i u prevenciji pojave nasilja među niškim učenicima su i lokalna ombudsmanka Grada Niša Katarina Mitrovski, v.d. načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Pavlina Mihajlenko, direktorka Sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Niš Sonja Šćekić i direktor Centra za socijalni rad “Sveti Sava” Zoran Jović. U timu su i načelnik Policijske uprave u Nišu Jovica Stojmenović, ali i službenik Bezbednosno-informativne agencije Miloš Bojković.

U cilju realizacije svojih zadataka, Savet će obrazovati radne grupe i koordinaciona tela sastavljena od stručnjaka koji su specijalisti za pojedine aspekte problema vršnjačkog nasilja - navode.

Svetlana Mitić Član Saveta i dugogodišnja direktorka "Pčelice"; foto: JV Što se tiče obrazovanja, u Savetu za bezbednost su direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Niš Svetlana Mitić, savetnica Školske uprave Niš Jasmina Gejo, republička prosvetni inspektorka Sonja Vukanić, šef Odseka za prosvetnu i sportsku inspekciju Grada Niša Snežana Grozdanović, predstavnik Saveta roditelja osnovnih škola Sanja Jefić Branković, predstavnik Saveta roditelja srednjih škola Jelena Anđelković.

Među njima su i predstavnik Aktiva direktora osnovnih škola i direktorka Osnovne škole “Učitelj Tasa” Radmila Krstić i predstavnik Aktiva direktora srednjih škola i direktorka Gimnazije “Svetozar Marković” Milica Milosavljević. Kao predstavnik učeničkog parlamenta, u Savetu za bezbednost je Nikola Aleksić.

U Savetu je i pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić i predstavnik Centra za zaštitu mentalnog zdravlja Dragana Krasić.

O svojim inicijativama, stavovima i preporukama Savet će, kako navode, obaveštavati javnost održavanjem konferencija za novinare i izdavanjem saopštenja.

Podsetimo, odmah po formiranju Saveta za bezbednost Grada Niša otvorena su tri telefonska broja putem kojih građani mogu da dobiju psihosocijanu podrška i savetovanje, a najavljeno je i formiranje posebnog tela unutar njega za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    08:03 // 24. 5. 2023.

    Novoformirani Savet za bezbednost Grada Niša, koji bi trebalo da brino o bezbednosti svih građana i građanki Niša, a posebno dece, I jos 22 clana,koji ce pratiti svu decu,cak i u kaficima dok se opijaju,tuku,urlaju po ulici,lome parkirane automobile...znaci komunalna i policija kojima je to normalno za "petak na subotu"ne postoje vise,pa objavite telefon da ih zovemo kad imamo problem...

  • Roditelj

    12:54 // 23. 5. 2023.

    Bogami, neki neće moći da budu na ovom spisku !

  • Av Av

    12:53 // 23. 5. 2023.

    Ako me pitate gde su vaše pare, rećicu vam:
    Dao sam za vašu bezbednost, iz svog džepa, svaki mesec 1.5 milki da vi možete mirno da spavate. A ja, meni to ne treba.
    Maršal A.V. A.V.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: