Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 22. 5. 2013.

| Društvo

O direktorima odlučuje Komisija

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Mile Ilić SPS Niš predsednik skupštine grada

Nove direktore javnih preduzeća i ustanova, nakon konkursa biraće posebna petočlana Komisija, rekao je gostujući u emisiji "15 minuta" predsednik Skupštine Grada Niša Mile Ilić.

Do sada su, kako je pojasnio Ilić, direktore predlagali Upravni odbori i skupštinski Odbor za imenovanja. Novim Zakonom o javnim preduzećima, čije će sprovođenje biti započeto u četvrtak 23. maja, na sednici gradske Skupštine, predviđeno je da o tome odlučuje Komisija.

-  Na sednici koja će, očekujem, biti polovinom juna ćemo obrazovati Komisiju. To je novoosnovani organ koji će na osnovu raspisanog konkursa predložiti 3 kandidata za direktore, a onda će nadležna Uprava za komunalnu delatnost utvrditi predlog 1 kandidata i dostaviti Skupštini na odlučivanje - rekao je Ilić.

Odluka o raspisivanju oglasa za izbor novih direktora trebalo bi da bude doneta do kraja juna, a tu odluku, kako je rekao Ilić, po prvi put donosi Skupština Grada. Mile Ilić SPS Niš predsednik skupštine grada

Ilić je pojasnio da će zatim o kandidatima odlučivati petočlana komisija. Jedan član biće predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, a 4 će biti iz lokalne zajednice.

Prvi čovek niškog Parlamenta dodao je da članovi komisije ne mogu biti poslanici, odbornici i imenovana i izabrana lica.

Ipak, na pitanje novinara da li postoji šansa da to i pored svega budu politički funkcioneri, Ilić je odgovario da “bi bilo dobro da ne budu”, ali da on ne isključuje tu mogućnost.

- Najistaknutiji politički funkcioneri se upravo nalaze na ovim mestima gde su vršeni izbori i menovanja, koji su poslanici, odbornici i tako dalje. Oni ne mogu biti, dakle van tog kruga... i verovatno će biti političkih funkcionera, ali mnogo nižeg ranga - zaključio je Ilić

Zbog čega je Skupština Grada vršila prepisku sa Agencijom za borbu protiv korupcije, ko je koga zaposlio u javnoj ustanovi “Apoteke Niš” i koliko je održiva ideja o formiranju niške opere pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • saska kaže:More Bojta da odgovara sto je niapamro ljude pred izbori po opstinsku upravu. Ajde da je bilo potrebe , nego je i por

    09:50 // 14. 6. 2013.

    saska kaže:More Bojta da odgovara sto je niapamro ljude pred izbori po opstinsku upravu. Ajde da je bilo potrebe , nego je i pored viska zaposlio jos. Unazadio nas je jos. Prvo on i njegovi strapi tre

  • Igor Paunovic

    16:42 // 23. 5. 2013.

    ovo je sramota sto se radi ukorist politike sto menjaju direktori jer ih ne slusaju svojix lideri pa oce da promenu direktore dabi prodali firme dabi ostavili ovi radnici bez posla sa svoju decu glad

  • Двери Ниша

    11:50 // 23. 5. 2013.

    Древни Фениксчанин...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: