Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 14. 8. 2019.

| Društvo

O dužini sudskih postupaka na forumu u Leskovcu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
osnovni sud leskovac
Forum će se održati u sudnici 111/112, foto: B. A.

Zbog čega suđenja dugo traju, tema je o kojoj će zaposleni Osnovnog suda u Leskovcu, ali i predstavnici udruženja razgovarati sa građanima. Prvi ovakav forum će se održati u petak, 6. septembra od 17 sati u leskovačkom Osnovnom sudu, a prijavljivanje je obavezno.

Tematska otvorena vrata prilika su da se građani upoznaju sa radom sudova, kažu organizatori, ali i da pitaju sve što ih zanima, a do sada, iz nekog razloga, nisu mogli.

Ovo je otvoreni forum za diskusiju sa građanima o načinu rada njihovog suda. Na taj način građani imaju priliku da upoznaju sud iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku - kažu organizatori.

Forum će se održati u sudnici 111/112, a predviđeno je da traje oko sat i po. Svi oni koji žele da učestvuju moraju da se prijave, najkasnije do 5. septembra do 17 sati, mejlom na [email protected] ili na telefon 018/30 69 75.

Na forumu će govoriti Goran Mitrović, direktor Udruženja Narodni parlament, Miodrag Janković, predsednik Osnovnog suda u Leskovcu, Novica Dimitrijević, sudija i Zlata Đorđević iz organizacije Transparentnost Srbija.

Forum organizuje Udruženje Narodni parlament, u saradnji sa Kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Leskovcu, a detaljnu agendu možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sns

    10:17 // 15. 8. 2019.

    sve je isto sto se sudova i pravosudja tice samo njega nema.30 godina sve isto. Advokati i Sudije su jedni od najsituiranijih ljudi u nasem drustvu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: