Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 15. 6. 2023.

| Društvo

O izazovima sa kojima se susreću roditelji i deca na tribini u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Deli prostor
Tribina počinje u 18 sati u Deli prostoru ;foto: Deli

Tribina o važnosti provođenja zajedničkog vremena roditelja i dece, njihovim razlikama, oblastima u kojima mogu da se povežu, boljem razumevanju, ali i izazovima sa kojima se susreću, biće održana u Nišu u petak, 16. juna od 18 sati u Deli prostoru. Tom prilikom biće i održana promocija zbornika Isidora Graovca Detinjstvo u prošlosti i danas… ko je dete?.

Iz zajednice Dedina garaža koja organizuje tribinu ističu da roditelji danas nisu uzori i vaspitači dece, jer ona imaju svoje autoritete u odnosu na one koje su imali njihovi roditelji, te da kao organizacija, baš zato, podstiču zajedničke akcije dece i odraslih.

Osim osvešćivanja, ne postoji drugi način kako bi mogli da se ponovo povežemo sa svojom decom. Roditelji nisu više kod kuće, malo toga ih danas spaja, ne učestvujemo u životima, nema zajedničkog rada koji je spajao decu i odrasle, a to će se u budućnosti sve više razdvajati. Mi koji smatramo da to nije dobro i primećujemo stvari koje se dešavaju, pokušavamo da preduzmemo nešto - rekli su iz Dedine garaže.

Na tribini će pored pedagoga Isidora Graovca govoriti i teolog Ivica Živković, sociološkinja Ivana Manić, dečija psihoterapeutkinja Maja Delibašić i pedagogica Marija Đorđević, kažu organizatori i dodaju da će učesnici tribine biti i deca, koja će podeliti svoje autentično iskustvo i pričati kako se oni osećaju i šta je danas njima lepo, a šta teško.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: