Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 10. 3. 2020.

| Društvo

O izvorima, posledicama i rešenjima zagađenja vazduha na tribini u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
smog
Govoriće o zagađenju i o tome šta svako može da učini da prodišemo; foto: V. Keser

Šta naučnici kažu o zagađenju vazduha, koliko su u borbi protiv nezdravog vazduha važne ekološke organizacije, a šta svako može da učini da prodišemo, kao i koliko je energetska efikasnost bitna - neka su od pitanja na koja će odgovarati učesnici tribine koja se održava u sredu, 11. marta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

Niš se i ove zime bori sa prekomernim zagađenjem vazduha, a i dalje nema Plan kvaliteta vazduha i ne radi jedan od dva uređaja koji meri štetne PM čestice. Nezdrav vazduh biće i tema naučno-popularne tribine "Zagađenje vazduha - izvori, posledice i rešenja", koja počinje u 19 sati u amfiteatru niškog PMF-a.

Govoriće profesori ovog fakulteta Slaviša Stamenković i Marjan Ranđelović, Goran Vučković sa Mašinskog fakulteta, sa Fakulteta zaštite na radu Ivana Ilić Krstić i Olivera Milošević iz organizacije "Zeleni ključ". Moderatorka će biti profesorka Danijela Nikolić.

Šta o uzrocima zagađenja vazduha zapravo kažu naučnici? Kako prepoznati izvor problema? Kakve su posledice zagađenja po živi svet? Kakva je hemija vazduha? Aerosoli - male čestice a veliki uticaj! Kako aerosoli utiču na kvalitet vazduha i klimatske promene? - neka su od pitanja za učesnike.

Biće reči i o tome koliki je značaj i kakva je uloga ekoloških organizacija u borbi protiv zagađenja, a jedno od pitanja biće zašto smo ekološki uspavani. Takođe će profesori govoriti i o tome šta svaki građanin može da učini da prodišemo, ali i kako Nišlije doživljavaju kvalitet vazduha u gradu.

Jedna od tema biće i energetska efikasnost i da li je odabir energenata značajan za promenu kvaliteta vazduha, a samim tim i života građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • joker in the house

    12:30 // 11. 3. 2020.

    Да да сад је право време за трибину, кад је корона стигла у Ниш ( односно пре две недеље)

  • Dzong

    22:41 // 10. 3. 2020.

    Zamajavaju narod sa euro normama automobila a svaki dimnjak truje, lože se stare gume, auto ulje se meša sa naftom

    • Gumenjaci

      17:15 // 11. 3. 2020.

      Epa brate moramo da LOZAMO GUMENJACI Dali znas zasto zato sto su nas Demokrate 2000 dovele u tu situaciju da se vratimo na Smederevac ovi sada isto rade jer su te tvoje ciji si ti predstavnik zadrzali na funkcijama, nisu postavili svoje iz stranke nego primili preletace, e zato je sve tako kako je!

  • Ouzo

    18:56 // 10. 3. 2020.

    Dosta,bre,vise jalovih tribina,radite nesto ! Sve vam sluzi u predizborne aktivnosti,dok se Nis gusi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: