Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 11. 1. 2020.

O nezdravom vazduhu u Nišu nema javne rasprave, ali ima tribine u SNS-u

vazduh O kvalitetu vazduha građani se informišu na internetu; foto: JV-J. A.

Da je vazduh i dalje veoma nezdrav, a merenja kvaliteta posebno zabrinjavajuća tokom večeri i noći kada su preporuke da se ne izlazi iz kuće, Nišlije saznaju uglavnom preko stranih agencija koje objavljuju merenja. Dok se zabrinuta javnost informiše na internetu, Srpska napredna stranka je za svoje članstvo organizovala je tribinu "Uticaj zagađenja vazduha na zdravlje ljudi".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Petar SNS

    11:34 // 11. 1. 2020.

    Radimo na tome, radimo.. Sve je objasnio lepo moj drug Miško Živić. Odvojimo privatni život od profesionalnog, žene i porodice, kao stručnjak nema mu ravnog..

    • Роки

      14:46 // 11. 1. 2020.

      ? Ni levo ni desno, centar nikako. Maglovito, tmurno, ako se razumemo!

    • qgo

      18:28 // 11. 1. 2020.

      Poznajem i ja Miska i Sasu godinama, tacnije decenijama. Sasa i jeste strucnjak ali Misko, jedino sto znam da mu dobro ide od ruke je setanje dalmatinca...

    • Blek

      18:47 // 11. 1. 2020.

      Napre-dno!

  • Vazduh

    13:20 // 11. 1. 2020.

    Šta napisati a ne biti ljut...

  • Mara

    13:34 // 11. 1. 2020.

    Teško nama zato smo jedva čitavi

  • zika

    14:36 // 11. 1. 2020.

    trenutna zagadjenost 412
    ovo vise nije šala..

  • MilosNis

    14:36 // 11. 1. 2020.

    SNS je na vlasti u Nisu od 2012 ako se ne varam sada je 2020 znaci 8 godina, Za 8 godina prstom nisu mrdnuli sto se tice zagadjenja, nisu ni povodom drugih stvari al sad to nije tema. Sad posto se digla halabuka daj da pravimo redne grupe. Realnost je ta da nece urditi nista kao i do sada sto nisu uradili NISTA!

  • Potkivač

    15:04 // 11. 1. 2020.

    Zabranjeno je proveravati zagađujuće i smrtonosne efekte devetnaestovekovne tehnologije koju nam uvaljuju AV i njegova satrapija zarad svog ćara i po cenu života običnih ljudi. Zato se onaj Zvezdan ponaša kao bašibozuk i može da prosipa svoju pogan na novinare. Mora po zadatku da krije istinu. Zna se kako u svetu građani rešavaju ovakve probleme kada njih i njihove porodice uništava vlast.

  • Milan

    17:33 // 11. 1. 2020.

    Mnogo bogatiji i razvijeniji gradovi ne mogu da rese problem zagadjenja a kamoli mi. Globalna klima se promenila, nema zime, nema prolece,nema sneg, nema mraz, nema vetar. Broj domacinstva koja loze se nije skoro nista povecao u odnosu na pre 20-30 godina a tad nije bio ovako zagadjen vazduh. I to pravljenje radne grupe je samo jos jedan nacin da izmuzu neki dinar iz budzeta i nista ne mogu da res

    • Srdjan

      16:31 // 12. 1. 2020.

      Broj domacinstva koja loze je sad pet puta veci nego pre osam godina.Pre nismo placali struju ili smo je krali svi su pored kotla imali i onaj na struju vezan na Djerdap direktno.Sad toga nema ili ima u mnogo manjem procentu a grejati se mora...zato je i ovolika kolicina dima.Da se razumemo nisam ljubitelj vlasti i ne branim nikog ali krivica njihova je u ovom slucaju sto mora da se placa struja.

  • Borko

    18:33 // 11. 1. 2020.

    Против загађења ваздуха у Нишу "боре" се нишка власт и Дирекција за јавни градски превоз, који су изабрали "Ниш-експрес" да у наредних 7 година користи возила ЕУРО 3 која су сада стара преко 17 година (плус 7 година колико траје уговор). "Ниш-експрес" је добио 72,4% а остали само 27,6% вредности Уговора (10.670.243.797,80 динара) у 7 следећих година. Монопол "Ниш-експрес"-а и загађење ваздуха

  • Miki

    22:29 // 11. 1. 2020.

    Molim vas ne mlatite. Grejemo se na mazut, ugalj, drva i slicno. Uveli smo takse na vozila koja koriste tng (inace mnogo manje zagadjuje sredinu od dizela i benzina)! Kada se raspisuje tender za javni prevoz u kriterijumima nije predvidjeno da autobusi imaju npr euro 5 motore, nego mogu i na ugalj. Deponija se posle kise sliva po polju odakle jedemo povrce a celo leto gori ...

  • Kimi

    22:33 // 11. 1. 2020.

    Gradjani trebaju kolektivno tuziti gradonacelnika i vecnike zbog necinjenja i ugrozavanja zdravlja i zivotne sredine

  • Bruno

    00:07 // 12. 1. 2020.

    U Nišu ne samo vazduh, nego kompletna životna sredina je ekstremno zagađena od 2012.

  • Miki

    08:07 // 12. 1. 2020.

    Pale se gume, iverica i slicno, proverite firme koje prodaju ivericu na sta se greju, taj lepak iz iverice je otrov i smrdi,bila je firma u centru Nisa pored obdaništa i skole, kad zaloze zuti dim izlazio iz dimnjaka, svi se gusimo, prijavljivali ih svi ali niko nije reagovao, i sad se to radi lepo se vidi dim, znaci inspekcije tj inspektori su najveci krivci

  • Pera

    10:15 // 12. 1. 2020.

    Treba narod da tuži gradonačelnika i vlast u Nišu za ne preduzimanje odgovarajućih zakonskih mera. I to je kažnjivo isto kao da si nešto loše uradio. Zato narode, presavijte tabak pa u sud!

  • Neko tamo

    12:25 // 12. 1. 2020.

    Nikog nije briga za zagadjenje, vec da sto vise uzme novac gradjanima. Najveci zagadjivaci smo mi sami, jer zbog ekonomske situacije primorani smo da koristimo drva i ugalj za ogrev posto je najjaftinije. Umesto da drzava omoguci besplatan prikljucak na gas i da subvencije za CG na gas, oni uvode takse... takodje topla voda iz Niske banje se moze grejati dobar deo grada, ali... ne ide im u prilog

  • Sale

    15:28 // 12. 1. 2020.

    Oni su trenutno na vlasti mi ne vidosmo ni jednu javnu tribinu vezano za kvalitet vazduha u ovom getu!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: