Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 8. 11. 2022.

| Društvo

O novim saznanjima o Ćele-kuli na autorskom predavanju u Nišu

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
cele kula
Novi detalji o najpoznatijem niškom spomeniku; Foto: visitnis.com

Koja su to nova saznanja o najpoznatijem niškom spomeniku Ćele-kuli, koja do sada nisu bila poznata ni uskom krugu istraživača, a važna su za našu nacionalnu istoriju - otkriće u četvrtak, 10. novembra dr Milan Ranđelović. Njegovo autorsko predavanje održava se maloj sali Niškog kulturnog centra od 18 sati.

Ranđelovićev istraživački rad je usko vezan za istoriju Niša u osmanskom periodu, a kako navode iz NKC-a, dok je tragao za građom za svoju najnoviju knjigu Osmanski upravnici Niša u 19. veku koju je nedavno objavio, u Arhivu Predsedništva Vlade Turske u Istambulu došao je i do novih saznanja o Ćele-kuli. predavanje Autor će otkriti koja su to nova saznjanja; foto: NKC

Novi podaci o Ćele-kuli do sada nisu bili poznati ni u uskom krugu istraživača koji se bave ovim periodom, i predstavljaju naročito važnu novinu u našoj nacionalnoj istoriji - dodaju iz NKC-a.

Autorsko predavanje dr Ranđelovića "O Ćele-kuli i Ćele-kulama, orijentalna vojna praksa i nova saznanja o spomeniku u Nišu" realizuje se u okviru tribinskog programa Niškog kulturnog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub J.

    12:35 // 8. 11. 2022.

    Najnovija saznanja ukazuju na nepobitan podatak da je Kuršid Paša bio počasni član SNS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: