Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 31. 3. 2022.

| Društvo

O preduzetništvu i mladima na konferenciji “Kako se menja svet” u Nišu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Konferencija Kako se menja svet
U subotu od 11 do 16 sati; foto: Organizacija "Nauči me"

Predstavnici organizacija za mlade i društveno odgovornih kompanija, kao i pojedinci zainteresovani za razvoj omladinskog preduzetništva imaće priliku da čuju više o tome na konferenciji “Kako se menja svet”, koja će biti održana u subotu, 2. aprila, od 11 do 16 sati u hotelu Ambasador.

Iz organizacije "Nauči me" kažu da je ideja da konferencija predstavi značaj razvoja preduzetništva kao načina sticanja veština za uspeh u 21. veku, ali i da poveže preduzetnike.

Cilj konferencije je da mladi preduzetnici - srednjoškolci koji su tokom prethodnih 6 meseci učestvovali u Youth Innovation Center programu i predavači iz različitih industrija koji se bave obrazovanjem na drugačiji način omoguće sveobuhvatno sagledavanje značaja podsticanja preduzetnosti i preduzetničkog načina razmišljanja za mlade i njihovo dalje obrazovanje i razvoj - navode organizatori.

Najavljuju dva interaktivna predavanja, prezentacije preduzetničkih ideja srednjoškolaca, kao i networking ručak.

Kroz interaktivna predavanja i prezentacije učesnika Youth Innovation Center programa ponudićemo uvid u značaj podrške razvoju preduzetničkih ideja mladih i povezivanju obrazovanja i privrede kao i priliku da se uspešni biznisi i pojedinci direktno uključe i pomognu mladima da realizuju svoje ideje - piše u saopštenju.

Biće obrađene dve teme - prva je “Obrazovanje za 21. Vek”, gde će, između ostalog, biti reči o tome zašto se kvalitet obrazovanja i privrede unapređuju uporedo. Druga tema je “Omladinsko preduzetništvo” i to je poseban blok sadržaja.

Konferencija “Kako se menja svet” predstavlja završni događaj edukativnog dela Youth Innovation Center programa na kojem će 9 najmotivisanijih učesnika programa predstaviti svoje društveno-odgovorne biznis ideje i takmičiti se za finansijsku i edukativnu podršku sponzora za njihovu dalju realizaciju - kažu iz organizacije "Nauči me".

Gosti će moći da glasaju za najbolju omladinsku preduzetničku ideju, a svi zainteresovani mogu rezervisati mesto putem sajta www.nauci.me.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    08:54 // 31. 3. 2022.

    Polusvet u Nisu se menja 3.aprila, to vam porucuje cika Slavko!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: