Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 18. 10. 2016.

| Društvo

O problemima građana da brinu institucije, a ne Vučić

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
vucic
Ne može sve jedan čovek, mora da postoji država i institucije; foto: Vanja Keser

Probleme pojedinih Nišlija, gradske institucije počele su da rešavaju tek posle intervencije premijera Aleksandra Vučića. U Lokalnom antikorupcijskom forumu kažu da probleme ne treba rešavati “urgencijama pojedinaca, već njima moraju da se bave institucije”.

LAF smatra da je dobro da najviši državni funkcioneri ostanu u neposrednom kontaktu sa građanima, jer na taj način pokazuju ozbiljan interes za njihove zahteve i probleme, ali se  problemi, kažu iz LAF-a, ne smeju rešavati urgencijama tih funkcionera sa pozicije njihove moći.

Na taj način se jača pozicija funkcionera, ali slabi sistem i javne institucije - navodi LAF u saopštenju.

Institucije u Srbiji, ističe LAF, nisu dovoljno profesionalizovane, departizovane i nezavisne, pa javno promovisanje bilo kog pojedinca kao “nadležne adrese za svaki problem - od zapošljavanja socijalno ugroženih građana do obezbeđivanje novca za sportske klubove, znači dodatno derogiranje njihove funkcije i značaja".

Prema izveštavanju medija, navodi LAF, većina građana koja je odabrana za razgovor sa predsednikom Vlade u Nišu, dobila je od njega obećanje da će njihovi zahtevi biti rešeni, a nekima od njih su se institucije, koje do tada nisu imale razumevanja za takve zahteve, “izvinile” i “obećale brzo rešavanje”

Da li su te institucije postupale protivzakonito, neodgovorno ili neefikasno u prethodnom periodu, kada su odbijale takve zahteve, ili to čine sada, kada zahteve prihvataju? - pitaju iz LAF-a.

Lokalni antikorupcijski forum Niš poziva sve nadležne organe da se sistematski i ozbiljno bore protiv svih vidova koruptivnog ponašanja, a da to ne čine verbalno, promotivno i selektivno.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić primio je dvadesetak odabranih građana iz Niša i okoline, kako bi pokušao da reši njihove probleme.

Ubrzo nakon toga Opština Medijana je pozvala Marinu Adamović, koja se žalila Vučiću, i obećala da će joj obezbediti kutak za prikupljanje humanitarne pomoći u centru Niša, a gradonačelnik Darko Bulatović je sa predsednikom Opštine Palilula obišao stanovnike ove Opštine koji su se takođe požalili premijeru da nemaju ulično osvetljenje. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • razgovorko

    22:30 // 18. 10. 2016.

    Primio 20 dobro odabranih ljudi i to je sve, samo marketinga radi.

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    20:33 // 18. 10. 2016.

    Ако Вучић решава проблеме нека смени неспособног директора НИШКЕ Топлане и омогући нам грејање ! А зашто сада као мали мишеви ћуте председници Скупштине станара ? Плаше се Вучића ? Чекају да оде у Београд ?

  • Jelena Nikolic

    20:07 // 18. 10. 2016.

    Bas me zanima ko je bio toliko "strucan" da odabere iskljucivo tih 20-tak pojedinaca??? To sto citava porodica nema ni za budjav hleba nije nikakav problem, ali ulicna rasveta je itekako vazna!!!??!! Kao i obicno, zamajavanje naroda... Dusebriznici na sve strane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: