Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 2. 11. 2022.

| Društvo

O sukobu "Perišić - Sotirovski" i na Skupštini, ali bez komentara Sotirovski

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Perišić Sotirovski
Temu otvorio Branislav Jovanović; foto: JV / Tamara Radovanović

O izgradnji privatne poliklinike Human tik uz niški Klinički centar raspravljalo se i na sednici gradske Skupštine. Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da je neumesno da se policijske patrole šetaju oko bolnice, dok direktor Zoran Perišić poručuje da je siguran da će država rešiti nesporazum između Kliničkog i gradskih institucija. Gradonačelnica Dragana Sotirovski se na sednici nije oglašavala o ovome.

Human Sporna privatna klinika; foto: T. TasićPriču o sukobima unutar SNS-a u Nišu, odnosno o optužbama bivšeg gradonačelnika Zorana Perišića na račun aktuelne gradonačelnice Dragane Sotirovski, u Skupštini je pokrenuo odbornik Branislav Jovanović, koji im je poručio da treba da razmisle zašto se toliko otvaraju privatne bolnice.

Udario brat na brata. Šetaju patrole oko Kliničkog centra, šta smo doživeli... Koje usluge pružate u UKC-u, pa je toliko privatnih bolnica otvoreno? Niču kao pečurke, velelepne zgrade, hacijende, odakle pare? Pitajte se to. Zašto ljudi ne mogu da odu na preglede? Šta kaže Grujičić o korupciji i kriminalu? Nisam ja to smislio. Sram vas bilo! Krv iz nokata ljudima uzimate, do poslednjeg dinara, da se leče - navodi Jovanović.

Dok se Sotirovski nije uključivala u diskusiju, direktor UKC-a Zoran Perišić odgovorio je da su u Srpskoj naprednoj stranci svi dobro i da će biti još bolje.

Klinički centar kad se pomene, treba prvo da ustanemo i da pozdravimo ono što je uradila ova Vlada i ova vlast. Klinički centar je dobra kuća i najbezbednije mesto u ovom gradu, gde može da se pruži bilo koja medicinska usluga - navodi on.

Zoran Perišić Perišić veruje da će državne institucije rešiti problem; foto: JV / Tamara RadovanovićIako su radnici obezbeđenja UKC-a pre nekoliko dana ponovo sprečili radnike Naissus-a da priključe privatnu polikliniku na vododvodnu mrežu, Perišić kaže da razliku u stavovima i nesporazum između Kliničkog i gradskih institucija treba da reši država.

Razlika u mišljenju postoji. Očekujem i znam da u ovoj državi postoje institucije koje mogu da daju konačan stav i konačno mišljenje o tome. Rešenje mora da se nađe - poričuje Perišić.

Polemici se pridružio i predsednik Skupštine Niša Boban Džunić i istakao da to nije mesto za rešavanje tog problema.

Ako rade u skladu sa zakonom, radiće. Ako ne rade u skladu sa zakonom, tu su nadležni da to ustanove. Kakve veze imaju Skupština Grada i odbornici sa privatnim i državnim bolnicama? To što se gradi privatna bolnica, gradi se. Neko je za to izdao građevinsku dozvolu i dao lokacijske uslove. Neko je to morao da učini u skladu sa zakonom. Ako nije tako, neko mora da odgovara za to - zaključuje Džunić.

Podsetimo, gradonačelnica Dragana Sotrivoski je nedavno poručila da je sporna poliklinika kod UKC-a dobila sve dozvole još u vreme kada je Ljubiša Janić, sada Perišićev pravni savetnik, bio na čelu Gradske uprave. Na Perišićeve optužbe nije imala komentar. Istorija sukoba na relaciji investitori - Perišić već postoji, a stigla je i do suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Jovanović

    11:04 // 3. 11. 2022.

    Ako ako neka se svađaju međusobno...Jadno i bedno

  • Robin Hud

    10:18 // 3. 11. 2022.

    Da se nadovezem o stanju u UKC. Na sajtovima KC pogresni telefoni pa niko nije u stanju da se telefonski obavesti. Nema rasporeda dezurnih specijalista a i telefonski, ako se jave, neznaju raspored. To je minimalno sto mogu da urade, a ostali veci problemi ce mozda kasnije moci da rese

    • James Dean

      09:17 // 6. 11. 2022.

      Pa nema, svi su po privatnim klinikama Human, Hipokrat i njima sličnim. U KC vam NAMERNO razvlače a privatno vam se za pare ti isti zavzavršavaju.

  • zašto nemamo uređen zdravstveni sistem kao u uređenim državama

    08:01 // 3. 11. 2022.

    Zbog čega je jedino kod nas javno zdravstvo prijemni šalter za privatni zdravstveni sistem? Zašto kod nas zdravstveni radnik istovremeno radi u javnom i privatnom zdravstvu? Izdvajanja za javno zdravstvo nisu simbolična, a gde ide naš novac morali bi time da se bave isključivo nekorumpirani inspektori, a ko takvi postoje.
    Promena zakona je jedino što Srbiji treba ako želimo u EU, postojeći je lo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: