Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 20. 12. 2020.

O teorijama zavere i zabludama o radioaktivnom zračenju na prvoj tribini “U ime nauke”

Ko i zašto veruje u teorije zavere, kako one funkcionišu, zašto su postale rasprostranjene tokom epidemije, neka su od pitanja na koje će učesnici odgovoriti; foto: Naučni klub

Teme prve od tri tribine “U ime nauke” biće teorije zavere u globalu, kao i one vezane za pandemiju, 5G i radioaktivno zračenje. Tribina je planirana za sredu, 23. decembar, a na njoj će govoriti specijalista radiologije Aleksandar Ivković i psiholog Stevan Stanojević.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    13:36 // 20. 12. 2020.

    Svaka čast

  • Borko

    11:59 // 20. 12. 2020.

    Da li je "teorija zavere" da je vreme poluraspada osiromašenog uranijuma 4,3 milijardi godina? Da li je "teorija zavere" da su se razboleli italijanski vojnici koji su bili u zoni na KiM gde je bio bačen osiromašeni uranijum (presude italijanskih sudova)? Da li Prof. dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju širi "teoriju zavere"?

    • TheDoktor

      15:33 // 20. 12. 2020.

      Pa Vi Borko prijavite prisustvo na tribini pa iznesite svoje argumente za sve sto ste izneli ovde.

    • Milan

      16:06 // 20. 12. 2020.

      Da li znas cime je sve prskano voce i povrce kod naseg seljaka ili kod kineza ili kod albanaca i makedonaca? Da li znas cime hrane svinje, pilice, ribe, krave i sta sve uneses u organizam konzumiranjem proizvoda od njih? Da li znas koji su aditivi sve stavljeni u svu hranu koju jedes? Da li znas da ekpsanziju raka imaju sve zemlje na svetu a ne samo srbija?

    • Čudesni dribling

      16:47 // 20. 12. 2020.

      Ne žesti se, Borko! Naravno da nema teorije zavere oko radioaktivnosti koja potiče iz 99. Ali, današnji nam vođa najveći prijatelj bombardera!
      Treba o'laditi malo oko 5G mreže tj. zračenja, pa i oko koronAVirusa i vakcina, nauka je tu prilično jasna, sve ostalo je opasni ekstremizam.

  • Verko

    21:51 // 20. 12. 2020.

    Doći će vreme kada će se na ovakvim tribinama narodu objašnjavati da je jedan plus jedan jednako dva, a narod će opet sumnjati u to i imati svoj čvrst stav za koji će tražiti da se poštuje. Na stavove i mišljenja imaju pravo, na poštovanje ne.

  • Borko

    11:50 // 20. 12. 2020.

    Sve ono za šta nemamo odgovor, mi lepo nazovemo "teorija zavere" i time izbegnemo diskusiju na tu temu i odgovor. Ispravna teorija se ne boji sumnji i drugačijeg mišljenja, već argumentovano sa dokazima potvrđuje svoju ispravnost. Tako je bar u svim prirodnim naukama (teorema i dokaz teoreme), eksperiment koji je dokaz teorije ili naučne tvrdnje. Pobijanje sumnji još više potvrđuje teoriju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: