Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:34, 13. 4. 2021.

| Društvo

O važnosti imunizacije na NKD onlajn tribini "Vakcinom za život"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
debata
Tema debate "Vakcinom za život"; foto: NKD

Još jedna "Napokon korisna debata" u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju, a u saradnji sa udruženjem Ujedinjeni protiv kovida, biće održana u onlajn formatu u sredu, 14. aprila od 19 sati putem Zoom aplikacije. Diskutovaće se o važnosti vakcinacije na globalnom nivou iz ugla stručnjaka sa namerom da se, kako navode organizatori, razbiju predrasude o imunizaciji, kao i mitovi o "čipovanju” kroz vakcinu.

Tema sedme onlajn debate je "Vakcinom za život", a glavna pitanja diskusije biće ko sme, a ko ne sme da se vakciniše, da li su vakcine (ne)dovoljno dugo ispitivane, kao i kada će ljudi konačno moći da zagrle bake, deke, unuke ili otići kod prijatelja na veselje.

Svesni da je tema vakcinacije od neprikosnovene važnosti, kako u Srbiji, tako i na globalnom nivou, želimo da, kroz razgovor sa stručnjacima iz sveta medicine, razbijemo predrasude o imunizaciji, mitove o "čipovanju" kroz vakcinu, čujemo od stručnjaka zbog čega bez kolektivnog imuniteta nema povratka normalnom životu - navode organizatori.

Na debati će govoriti specijalista imunologije Emina Milošević, doktor nauka u oblasti epidemiologije Ivana Prokić, specijalizant opšte medicine Bojan Dereta i specijalizant fizikalne medicine i rehabilitacije Miloš Bojović.

Debatom će moderirati novinarka Antonela Riha.

Oni koji bi želeli da prate debatu i da postavljaju pitanja učesnicima mogu da se registruju na ovom linku. Prenos debate biće i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Duki

    12:18 // 14. 4. 2021.

    Nikog ne ubeđujem ne zagovaram, niti odgovaram od vakcinacije. Supruga upavo leži sa temperaturom između 37.5 i 39, uglavnom oko 38,5 već 5 dana. Testiranjem je utvrđen Kovid. Poslata je kući na samolečenje sa Paracetamolom. Do doktora ne može da se dođe. Ja sam bačen u karantin, nema ko hleb i lekove da donese Strašno! Umiremo usamljeni u svojoj kući! Pomoći nema niotkud!

  • Limun

    06:34 // 14. 4. 2021.

    U potpunosti se slažem sa Milanom.
    Drugo. Pošto će debata biti na FB u, svi koji idu uz vetar biće zaokruženi.

  • Mara

    05:38 // 14. 4. 2021.

    zanimljivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: