Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 14. 11. 2023.

| Društvo

O veštačkoj inteligenciji u redakcijama na prvom “Media talks”-u u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kamere mediji
16. novembra od 16 sati na Filozofskom fakultetu; ilustracija; foto: V. Milić

Prvi “Media Talks” u Nišu biće održan u četvrtak, 16. novembra, u 16 sati, u amfiteatru 21 Filozofskog fakulteta u Nišu. Predavač će biti stručnjak za digitalne medije iz IREX-a i nekadašnji urednik sajta B92 Pavle Zlatić.

Tema će biti uloga veštačke inteligencije u novinarskim redakcijama.

Pretpostavljam da će mladi novinari biti upravo oni koji će definitivno uneti nove tehnologije u svakodnevni redakcijski život - kaže Zlatić.

On ima više od 20 godina iskustva u industriji vesti i razvoju digitalnih medija. Radio je na uredničkim i rukovodećim poslovima u onlajn medijima, savetovanju za digitalne medije i programima razvoja medija, kako u malim redakcijama, tako u velikim sistemima.

Trenutno radi za IREX Srbija kao Senior Lead za digitalni razvoj pa projektu “Mediji”. Organizatori kažu da direktno pruža podršku akterima medijskog sistema da povećaju održivost kroz novo generisanje prihoda, da poboljšaju tokove rada i korišćenje podataka, za nove tehnologije i definisanje poslovnih modela.

Pre nego što je počeo da radi u IREX-u, Zlatić je pet godina vodio redakciju sa više od 40 ljudi kao glavni i odgovorni urednik na B92.net.

Bio je odgovoran za uredništvo, produkciju sadržaja, radni tok, strategiju i koordinaciju sa ostalim delovima Antenna grupe u Srbiji (dve TV stanice, radio stanica i zabavni veb-sajt). Takođe, osmislio je nastavni plan i program i vodio osam generacija studenata kroz intenzivan tromesečni kurs o digitalnom novinarstvu kao Lead Mentor sa Fondacijom “Slavko Ćuruvija” - navode organizatori.

Uvodni intervju sa Zlatićem dostupan je na linku.

Organizatori su Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, a pokrovitelji Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada, u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: