Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 8. 3. 2021.

| Društvo

Obala Nišave nakon poplava "okićena" plastičnim kesama i smećem [foto]

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nišava
Obala Nišave u smeću koje je nanela poplava; foto: Vanja Keser

Danima "obučena" u plastične kese, tako obala Nišave nakon nedavnih poplava i čeka čišćenje. Da je stanje užasno i deprimirajuće, komentarišu građani, ali kada će nadležni organizovati akcije čišćenja, za sada nije poznato.

VVV_4427 Čišćenje još neizvesno; foto: Vanja Keser Deponija plastičnih kesa, grane koje su pune ovog otpada, poput okićene novogodišnje jelke i mnogo nanetog drveća, grana i otpada - tako već neko vreme obale Nišave izgledaju.

To su primetili i građani koji šetaju nišavskim kejom, pitaju ko je zadužen za čišćenje obale i kada će organizovati akcije.

Kod Lidla ispod mosta Nišava je prepuna plastičnih kesa (deponija). Da li je neko u Gradu zadužen za čišćenje obale i priobalja reke u gradskoj zoni? Deluje deprimirajuće. Ipak je Niš grad, nije pustaćija neka - jedan je od komentara.

VVV_4479 Nepoznato do kada će obala Nišave ovako izgledati; foto: Vanja Keser Da je prizor tužan, takođe komentarišu, ali i da je voda izbacila na površinu sve ono što su građani bacali u reku i pored nje.

Iz preduzeća Srbijavode podsećaju da oni nisu nadležni za otklanjanje otpada iz korita i njenog priobalja.

To je nadležnost lokalnih samouprava, ali naglašavamo da mi redovno organizujemo akcije čišćenja priobalja reka, prevashodno da pošaljemo poruku da su građani ti koji treba da brinu o rekama i njenim obalama - poručuju iz Srbijavoda.

VVV_4391 Ovako obala Nišave izgleda nakon nedavnih poplava; foto: Vanja Keser Međutim, iz JKP Mediana nisu odgovorili na pitanja novinara - da li i kada planiraju akcije čišćenja obala Nišave. To takođe nisu precizirali ni iz Srbijavode, preduzeća koje, iako nije zvanično za to nadležno, jeste prošle godine organizovalo akciju sa javnim preduzećima iz Niša.

Da je čišćenje neophodno što pre, možete videti na fotografijama Vanje Kesera, koji je zabeležio kako Nišava izgleda od mosta u Duvaništu do Donje Vrežine.

VVV_4468 Nepoznato do kada će obala Nišave ovako izgledati; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danica Randelovic

    16:07 // 9. 3. 2021.

    Nadlezna je vodoprivredna inspekcija, ali posto nema aktivnih inspektora , nema ko da izadje na teren. Pitam se kako je moguce da postoji institucija bez zaposlenih?

  • Naissus

    22:20 // 8. 3. 2021.

    Da komunalna policija (iliti milicija) radi svoj posao, posao za koji je (pre)placena, reke i grad bili bi cisti.

    Nije samo reka prljava, grad je takodje prljav. Gde god covek da krene, usvinji se, cak i ako nista ne dotakne. Svakog dana isprljam patike hodajuci trotoarom. Kante za smece postale su veca misterija od egipatskih hijeroglifa ... A komunalaca cak ni na vidiku ....

  • Student

    14:26 // 8. 3. 2021.

    Pustite komentare, dajte da se organizujemo i ocistimo to

    • Antibot

      16:10 // 8. 3. 2021.

      Dzabe mi da se skupimo kad ce opet da se baca smece van kanti i kontejnera. Tapka se u mestu i nista vise. Zakoni novi i kazne samo, jer ekoloska svest kod vecine je niska

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: