Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 13. 7. 2018.

Obavezan raspust u niškim vrtićima iako to ne piše u ugovoru

vrtic-foto-vesna-milic Mališani u dogovoru sa vaspitačicama navodno mogu da budu i tokom raspusta u vrtiću; foto: JV/V. Milić

I dok pojedini roditelji čiji mališani idu u vrtiće "Pčelice" kažu da su bili neprijatno iznenađeni kada su saznali da je, iako to nigde ne piše u ugovoru, obavezno da tokom leta njihova deca mesec dana odsustvuju, te da će za to vreme morati da se snađu oko čuvanja, direktorka ove predškolske ustanove Svetlana Mitić objašnjava da je raspust “zdrav za mališane” i da roditelji o svemu mogu da se dogovore sa vaspitačima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • marko

    10:42 // 13. 7. 2018.

    Svetlana Mitic kaze- sta ona ima da kaze, ako pise u ugovoru! Vaspitaci na godisnjem - nije problem - primite na odredjeno vaspitace ili dovedite iz uprave one koji ionako nista ne rade da ih zamene privremeno! Sta mislite koliko ima takvih samo u Pcelici, mislim na krpelje ?

  • hm

    13:52 // 13. 7. 2018.

    "U ugovoru koji roditelji potpisuju potrebno je da dete bude mesec dana na godišnjem odmoru."

    Slaga zena i ne trepnu.

  • Deca to ne zasluzuju

    14:14 // 13. 7. 2018.

    Da li to na odmor idu oni vaspitaci koji 11 meseci rade po pola radnog vremena? Jedan vaspitac radi do 11 sati, drugi od 11. A grupe ogromne-mnogo iznad normativa.
    Niski vrtici: vaspitaci rade po 4 sata dnevno, grupe prekobrojne, a onda direktorka tera decicu da se sama cuvaju kod kuce.
    Zao mi je dece. Da ne moram, ne bih dete nikada upisao u ovakve vrtice!

  • gaša

    18:02 // 13. 7. 2018.

    Немојте да лупате глупости, одувек су деца у вртићима користила распуст у јулу или августу. А на крају коме се не свиђа нек испише дете из вртића.

    • hm

      12:07 // 14. 7. 2018.

      Da u ugovoru stoji obavezan raspust roditelji bi imalu mogucnost da ne potpisu ugovor. Ovako vrtic nema osnov da nekog primorava na to, ma koliko god to bilo "korisno za decu"

  • Misko

    21:55 // 13. 7. 2018.

    A sta zele roditelji,da vaspitaci,kojih i onako nema dovoljno,nikada ne odu na odmor. ?Krajnje je vreme da pocnete da cenite osobe koje vise provode vremena sa vasom decom,od vas samih.

    • hm

      12:08 // 14. 7. 2018.

      Vaspitaci primaju platu za to sto rade, taki da cu da citiram gašu iz prethodnog komentara: kome se ne svidja moze da da otkaz.

  • Bambalic

    15:35 // 13. 7. 2018.

    Kakva je direktorka svetlana mitic!ona se u toj ustanovi nista ne pita ona je samo pijun u toj ustanovi,vrlo brzo ce ona biti samo obican vaspitac.

  • i vi ste nekada bili dete i voleli raspust

    14:24 // 13. 7. 2018.

    Prezaposleni roditelji misle da je vrtić samo sigurno mesto gde mogu da ostave decu dok su oni na poslu. Da vas podsetim: vrtić je, pre svega, vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj postoji plan i program rada, mesto gde se deca socijalizuju, vaspitavaju, razvijaju... Naravno da im treba odmor i raspust. Razumem roditelje ali postoje i druga resenja za cuvanje dece umesto vrtica tokom raspusta

    • Mam

      00:51 // 15. 7. 2018.

      Koje drugo rešenje? Živim sama sa suprugom, radimo oboje samo od 8 - 16 ja on od 9-17, roditelji bolesni, mogu da pripaze dete na nekoliko sati ali ne svakog dana mesec dana 8 sati dnevno, a god odmor nismo imali poslednje tri god.... Šta ja da radim? Da platim ženu da ga čuva, a svakako ću platiti i vrtić taj mesec!?!?!

  • Smesnodanemozsmesnije

    00:14 // 14. 7. 2018.

    Sta je odgovornih lica iz vrtica ovde na komentarima da brane nakaradni stav, neverovatno. Odgovorno lice u vrticu Panda ima stav da roditelji ne treba ni za sta da se pitaju. Vredja ljude po hodniku koji pokasavaju da objasne da nemaju gde sa decom. Dogovor je nemoguc, ne zele da rizikuju, kako drugi roditelji ne bi ostavljali decu,to znaci da moraju da vrate vaspitacice kojima je prekinut ugovor

    • Mama

      00:41 // 15. 7. 2018.

      Mišljenje odgovorne u vrtiću Panda ja da roditelji moraju da imaju gde da ostave dete preko leta i kako to da nemaju selo ili babe i dede.... Kao da je nama roditeljima drago da maltretiramo našu decu..... A inače moje dete nikada nije koristilo mesec dana god odmora....

  • Dragana Đorđević Niš

    10:33 // 14. 7. 2018.

    " Neka baci kamen onaj ko nikada nije zgrešio"... Pišete svašta a glupostima nigde kraja....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: