Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 31. 8. 2022.

| Društvo

Obećali im trotoare, pa posuli tucanik - građani Pasi Poljane traže bezbednost za pešake

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
1.300 kaplara Pasi Poljana
Meštani kažu da kamenčići često odlete kad prođe vozilo i da mogu da povrede nekog; foto: T. R.

Umesto trotoara koje traže već godinama, stanovnici Ulice 1.300 kaplara u niškom naselju Pasi Poljana dobili su tucanik. Žale se da je još lošije nego ranije, da kamenčići “lete” i udaraju prolaznike kad prolaze vozila, kao i da je za osobe sa invaliditetom i majke sa kolicima jedva prohodno.

tucanik pasi poljana 3 - foto - t. r. Traže trotoare; foto: T. R.Deo Ulice 1.300 kaplara od ulaza u naselje do raskrsnice sa Ulicom Osme srpske brigade dobio je novi asfalt i trotoare pre nekoliko godina. Meštani drugog dela ulice kažu da još od tada slušaju obećanja da će ih i oni dobiti.

Asfaltiranje tog dela jeste započeto ove godine pred izbore, pa su se ponadali da će konačno da budu napravljeni i trotoari i da će pešaci imati gde da se sklone kada se mimoilaze vozila, a da ne gaze blato.

tucanik pasi poljana - foto - t. r. Kažu da obećanje nije ispunjeno; foto: T. R.Međutim, umesto zemlje i trave, tu gde bi trebalo da budu trotoari sada je tucanik. Često ga, kako kažu, sami sklanjaju sa ulice kako se neko ne bi povredio.

Još je gore nego pre. Makar si mogao kolicima da prođeš i da se ne plašiš da će neki kamen da odleti kad prođu kola i udari te, kao što se meni desilo. Pritom je asfalt bolji i vozila jure još brže. Da smo znali, ništa ne bismo ni tražili - navodi meštanka.

tucanik pasi poljana 4 - foto - t. r. Sami sklanjaju kamenčiće sa ulice; foto: T. R.Dodaje da roditelji često guraju kolica za bebe ulicom umesto “trotoarom”, pa je bezbednost ugrožena.

Ulica je dosta frekventna, kako zbog automobila i autobusa, tako i zbog pešaka. Stvar se dodatno pogorša kad padne kiša. Primorani smo da idemo samom ulicom. Da podsetim, vlast je rekla da će trotoar biti izgrađen, ali to nisu ispunili, već su samo rekonstruisali ulicu - priča Nišlija.

tucanik pasi poljana 5 - foto - t. r. Neke već udario kamenčić; foto: T. R.Neki žitelji kažu da ulica sada izgleda kao planinski put i da su neki davno betonirali prostore ispred dvorišta, tako da je na mestu gde je sada tucanik bio makar beton za pešake, što je raskopano tokom izvođenja radova.

Šumarska je, recimo, mnogo manje prometna, tu ne prolazi ni autobus, ali je ona dobila uredno trotoare. Više njenih stanara čuvalo je kutije za vladajuću stranku na izborima i dočekivalo gradski karavan pre toga, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da posumnjamo da je stranačka pripadnost bila kriterijum - žali se stanovnik Ulice 1.300 kaplara.

Iz Grada su Južnim vestima još dok je trajalo asfaltiranje potvrdili da se trotoari ne rade, iako se sama ulica rekonstruiše i tvrdili da su svakodnevno u komunikaciji sa meštanima, ali da primedbi nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dule

    22:07 // 31. 8. 2022.

    Zašto za niške politikante ne postoji ništa što je zapadno od centra grada?

  • vlajko

    16:09 // 31. 8. 2022.

    ja bi im blato stavio. svi do jednog su glasali za blato

  • qgo

    13:59 // 31. 8. 2022.

    Kao i obicno, pre izbora obecaju da ce da im stave asfalt. Obecanje su odrzali, stavili im ga a asfalt ce malo kasnije, kad stignu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: