Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 31. 5. 2012.

| Društvo

Obeležena 203. godišnjica Čegarskog boja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
cegar3
Spomenik na Čegru

Kraj spomenika na Čegru položeno je cveće i odata je počast nastradalima. Proslavi su prisustvovali predstavnici državnih Ministarstava, grada Niša i brojnih udruženja.

Pre tačno 203 godine na Čegru junačkom smrću poginuli su Stevan Sinđelić i njegovi borci. Pobedu protiv Turaka nisu izvojevali, ali je njihov čin simbol velike hrabrosti i patriotizma.

- Na ovom mestu svake godine je jedan istorijski čas za podsećanje, a ujedno se šalje poruka da sa ovog mesta gledamo u budućnost, da budemo dovoljno mudri, dovoljno jedinstveni da generacije koje dolaze usmeravamo na prav put – rekao je predsednik Gradske opštine Pantelej, Slaviša Dinić.

Ceremoniju obeležavanja godišnjice predvodio je državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike, Negovan Stanković. On je naglasio da Vlada posebnu pažnju poklanja očuvanju značajnih istorijskih događaja i spomenika. cegar zvaničnici Državni zvaničnici, predstavnici vojske i grada na ceremoniji

- Vlada republike Srbije preko Ministarstva rada i socijalne politike potpuno je posvećena očuvanju i sećanju na sve učesnike velikih istorijskih događaja – naglasio je Stanković.

Prisutnima se obratio i čuvar spomenika na Čegru i domaćin ceremonije, Selomir Marković. Osim polaganja venaca i obraćanja zvaničnika za mnogobrojne posetioce priređen je i bogat umetnički program.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • darko ja sam

    03:39 // 1. 6. 2012.

    je*em ti zhivot kad sam spavao do uveche a legao prepodne i izgubio ovakav dan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: