Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 4. 11. 2014.

| Društvo

Obezbeđen novac, Novak i Bogdan idu u Argentinu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
bogdan i novak
Bogdan i Novak ipak idu na takmičenje;Foto: belami.rs

Mladi niški talenti Novak i Bogdan Stanojević otputovaće na Juniorsku naučnu olimpijadu u Argentinu jer je nakon apela obezbeđen novac za njihov odlazak, kaže direktorka Gimnazije “Svetozar Marković” Olga Dragojlović.

Direktorka ove niške Gimnazije kaže da su je iz gradske vlasti obavestili da će biti uplaćen celokupan iznos potreban za put ova dva učenika. Kako kaže, ne zna da li su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta ili su u pitanju donatori.

Naši momci putuju za Argentinu zahvaljujući Gradu i njihovoj podršci - kaže Dragojlović.

Iako je prema prvobitnim informacijama objavljeno da će novac donirati četiri firme, iz Grada najavljuju da će sva potrebna sredstva u iznosu od 230.000 dinara biti obezbeđena iz gradskog budžeta.

Zahtev da se opredele novčana sredstva za ovu namenu prosleđen je nadležnoj gradskoj Komisiji za talentovane učenike sredinom oktobra i potrebno je da prođe uobičajena procedura tokom koje će članovi komisije koju čine i nekoliko dekana sa fakulteta Univerziteta u Nišu odobriti finansijska sredstva - saopšteno je iz Gradske kuće.

Podsetimo, đaci Gimnazije “Svetozar Marković” Novak i Bogdan Stanojević deo su šestočlanog tima koji će predstavljati Srbiju na Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Argentini, ali je njihov odlazak na ovo takmičenje bio neizvestan jer je nedostajao novac.

Iako je Ministarstvo prosvete trebalo da finansira njihov put, nije obezbedilo sav novac, pa je Gimnazija pozvala Grad i kompanije da pomognu mladih talentima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NINI

    17:46 // 4. 11. 2014.

    Đaci,srećan put!!!

  • Svetlana Jovanovic

    12:38 // 4. 11. 2014.

    Draga moja decice a sad zagrejte dobro stolice i kada se budete vratili iz Argentine da Vam grudi krase medelje,a mi da se ponosimo Vama.A ovi koji su vam posle ovoliko kritika dali novac da se stide.

  • Ivan

    12:20 // 4. 11. 2014.

    Hvala Zoranu Radovanovicu! On je zavrsio ovo I niko drugi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: