Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 21. 2. 2018.

| Društvo

Obezbeđen novac, u aprilu se otvara dečija onkologija u Nišu

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
klinika
U novo odeljenje za lečenje dece obolele od raka uloženo dosad 80 miliona dinara; foto:JV/J. A.

Novo hemato-onkološko odeljenje pri Dečijoj klinici u Nišu, koje je počelo da se gradi pre skoro dve godine, primiće prve pacijente u aprilu, najavljuju u NURDOR-u. Novac potreban za finiširanje radova, oko 10 miliona dinara, uplatiće prema rečima ministra Zlatibora Lončara, Ministarstvo zdravlja.

Ministar zdravlja rekao je danas u Nišu da je "dogovoreno da država doda taj novac neophodan da se radovi završe do kraja”.

Razgovarali smo, i na današnji dan to je oko 10 miliona dinara. Tih 10 miliona će u narednih par dana biti uplaćeno u Niš. Hoćemo da podržimo dobru volju ljudi koji su uložili svoj trud, ali i novac, pa će država dati svoj deo da mališani dobiju najbolje moguće uslove za lečenje - rekao je ministar Lončar.

loncar Ministar Lončar obišao danas radove na novom odeljenju; foto: JV/J.C.Prema rečima predsednice Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolande Korore plan je da se svi radovi završe u narednim mesecima i da prvi pacijenti budu primljeni u aprilu.

Radujemo se jako tom danu. Hvala donatorima, građanima, pojedincima koji su učestvovali i koji su dali veliki deo sebe. Na samom kraju, da finiširamo radove kako bi što pre otvorili ovu bolnicu, pomoći će Ministartsvo zdravlja - objašnjava predsednica NURDOR-a.

Navodi da će ovo biti prva bolnica u regionu po evropskim standardima i po meri deteta.

Cilj nam je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer samim tim se povećava procenat i izlečenja i preživljavanja od malignih bolesti - ističe Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Podsetimo, da je niškom Kliničkom centru neophodno novo i veće odeljenje na kome bi se lečila deca obolela od raka primetili su upravo roditelji, članovi NURDOR-a. Pokrenuli su akciju prikupljanja novca i u maju 2016. godine postavljen je kamen temeljac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    23:03 // 21. 2. 2018.

    Jadna je država gde građani nekoliko godina treba da samoinicijativno skupljaju novac da bi se izgradila klinika za decu. Kladim se da to čelnici grada pojedu i popiju za godinu dana, a verujem i manje. Da se praseća brigada odrekne terevenki, imalo bi i za klinike i za škole i za mnogo drugih stvari.
    P.S. Pozdrav za Gradsku opštinu Pantelej i njihove izlete!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: