Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 31. 10. 2013.

| Društvo

Obezbeđen novac za stručnu praksu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
nsz.jpg
Nacionalna služba za zapošljavanje svesna teške ekonomske situacije na jugu Srbije

U Nišu i gradovima na jugu Srbije projekat stručne prakse biće realizovan prema ranijim planovima, bez obzira na letošnje smanjenje para predviđenih za ovu namenu.

Nacionalna služba za zapošljavanje, prema rečima niškog većnika Branislava Ranđelovića, sagledala je tešku situaciju na jugu Srbije i veliki problem nezaposlenosti i pronašla sredstva za nastavak projekta stručne prakse.

- Odluke su donete i ugovori sa kandidatima potpisani još tokom maja i juna ove godine, po završetku konkursa. Neki od kandidata su odmah i počeli da rade, u firmama i ustanovama koje su najbrže odradile proceduru. Sada, kada su se stekli svi finansijski uslovi, aktuelizovani su i svi ostali ugovori na teritoriji Grada Niša - rekao je većnik Ranđelović.

Podsetimo, rebalans državnog budžeta, u julu ove godine, umanjio je sredstva za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja sa planiranih 3,4 milijarde dinara na 1,18 milijardu dinara.

To je uslovilo stopiranje projekata stručne prakse i samozapošljavanja što je naišlo na negodovanje pojedinih Nišlija kojima je ovo bila jedina prilika da zasnuju radni odnos, makar i na godinu dana.

ranđelović Ranđelović: "Posao za 235 Nišlija", arhivska fotografijaIpak, kako kaže Ranđelović, svi kandidati koji su na vreme prošli proceduru i potpisali ugovore sa poslodavcima kod kojih će obavljati praksu, ne moraju da brinu.

- Samo za Niš je odobreno oko 46 miliona dinara, a svi koji su potpisali ugovore dobiće posao, to je na teritoriji našeg grada 235 osoba - kaže Ranđelović.

Projekat stručne prakse je deo Aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi Vlada Srbije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • paparazzo

    15:10 // 31. 10. 2013.

    Nije stručna praksa,nego PRVA ŠANSa-po principu jednu godinu plaća grad a drugu poslodavac,i važi samo za privatna preduzeća.

  • Neko sa biroa

    13:23 // 31. 10. 2013.

    Jel obezbedjen novac i za Pirocace koji su na strucnoj praksi preko ovog konkursa ?

    • neko ko ceka

      12:00 // 9. 11. 2013.

      to i mene zanima. cekam vec 4 meseci , nazalost...

  • lidija

    13:17 // 31. 10. 2013.

    u ovom gradu nista ne funkcionise bez veza tako i strucna praksa sve preko poznanstava bruka i sramota sta se radi u ovom gradu a kavi su na vlasti nije ni cudo,sve cobani i zidari drvosece i tapetari

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: