Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 24. 6. 2016.

| Društvo

Obezbeđene vakcine protiv “kvrgave kože”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
krave
Na udaru uglavnom krave; foto: A. K.

U Jablaničkom i Pčinjskom okrugu na jugu Srbije počela je podela 50.000 vakcina koje su stigle iz Evropske unije i koje sprečavaju bolest “kvrgave kože”. 

Vakcine su odobrene kao donacija EU u sprečavanju širenja bolesti koja je krenula sa juga Srbije, a na osnovu zahteva za pomoć koji je upućen 9. juna.

Donacija EU banke vakcina treba da pomogne u početnim fazama kampanje o vakcinaciji protiv kvrgave kože u Srbiji, nakon čega će se nacionalna kampanja nastaviti - kažu u EU.

Kako kažu u niškom Veterinarskom instiutu, direktor Miloš Petrović koji je jedini ovlašćen za komunikaciju sa medijima je na terenu upravo zbog, kako je rečeno, podele vakcina, pa niko nije mogao da da detaljnije informacije o vakcinaciji.

Ova bolest je otkrivena pre otprilike mesec dana u bujanovačkom selu Ljiljance i od tada se proširila Pčinjskim i Jablaničkim okrugom, ali je brzom reakcijom veterinara tu i zadržana.

Vlada je formirala Nacionalni štab za sprečavanje širenja i iskorenjivanje bolesti, a za predsednika je imenovan bivši ministar poljoprivrede profesor dr Dragan Glamočić.

U pomoć kolegama iz Srbije početkom juna bili su i stručnjaci iz Evropske unije koji su nadležnima dali tehničku i naučnu podršku i savete o dijagnostikovanju, upravljanju i praćenju epidemije "kvrgave kože".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mora da pitam

    09:36 // 25. 6. 2016.

    da li ova "drzava" ima ministra poljoprivrede ?

  • jeka

    16:30 // 24. 6. 2016.

    Napokon

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: