Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 22. 3. 2023.

| Društvo

Obezbeđenje Kliničkog centra ponovo sprečilo radnike Vodovoda da priključe privatnu kliniku na mrežu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
human niš (1)
Privatna poliklinika opet ostala bez priključka; foto: JV/T. T.

Jutros su još jednom radnici niškog Univerzitetskog kliničkog centra sprečili radnike JKP Naissus da privatnu polikliniku Human priključe na vodovodnu mrežu zbog čega se po prijavi pojavila i policija.

Priključenje na vodovodnu mrežu trebalo je da bude sprovedeno jutros u 9 sati kako su i dan ranije najavili iz Naissus-a, uz napomenu da će deo Kliničkog možda biti nekoliko sati bez vode i da su im na raspolaganju za dodatne informacije.

To se ni ovog puta nije desilo, jer su, prema rečima nadzornog organa, na gradilište privatne poliklinike radnici Naissus-a došli ranije, ali ih je obezbeđenje UKC-a, postavljeno sa obe strane Ulice Petra Seratlića, ponovo fizički sprečilo da prođu, zbog čega su se vratili. obezbeđenje kliničkog (1) Obezbeđenje Kliničkog patrolila sa obe strane ulice; foto: JV/T. T.

Advokat investitora Dobrivoje Perić zbog toga je pozvao pozvao policiju koja je ubrzo izašla na teren.

I posle dve godine se ponovo dešava isto. Objekat br. 21 podignut je sa građevinskom dozvolom i uz sve saglasnosti, kako i uz saglasnost za priključak na vodovod i kanalizaciju koja se nalazi u Ulici Petra Seratlića koja pripada svim žitejima ove ulice. Direktor Kliničkog ponovo ne dozvolja da radnici priđu priključku - kaže Perić.

U razgovoru sa policijom rečeno mu je da se radnici obezbeđenja pozivaju na neko sudsko rešenje, ali mu nije precizirano koje. Ranije je Perišić pominjao da je Osnovni sud privremeno zabranio investitoru Vladimiru Sinđeliću da koristi ovaj put. obezbeđenje policija (1) Policija opet izašla na teren; foto: JV/T. T.

Advokat Perić dodaje i to da policija ni ovog puta po dolasku nije ništa preduzela, a epilog ovog sukoba se još ne nazire.

Za to vreme, deo ulice je već duže vreme raskopan za potrebe priključka i ometa saobraćaj kao i prolaz pešaka.

Podsetimo, ovaj sukob počeo je još 2021. godine kada je investitor počeo da gradi polikliniku odmah pored Urgentnog centra, za šta je koristio put između gradilišta i UKC-a, čemu se Perišić žustro protivio. Od tada je obezbeđenje nekoliko puta sprečilo radnike vodovoda da priključe privatnu polikliniku na mrežu, a slučaj je došao i do suda.

O ovome se raspravljalo i u zatvornoj Viber grupi niških naprednjaka gde je Perišić, optužio gradonačelnicu i "njene službe" za kriminal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikica

    21:42 // 23. 3. 2023.

    Problem je pre svega što Niš nema urbanistu sa znanjem i autoritetom koji dozvoljava lokaciju bez logike jer tako želi gradonačelnikom koja je prijatelj sa vlasnikom klinike. Tako je i zatvorena ul.7 jula, pored hotela Park da bi se ugradile ploče pešačke zone po kojoj sada idu automobili i kamioni jureći pešake i žene sa kolicima. Da iskoriste nešto dok su na vlasti i oni i njihovi prijatelji

  • Мина

    21:28 // 23. 3. 2023.

    А то господин Перишић има тапију на јавну површину и водоводну мрежу, па одлучује јо ће да се прикључи.Политичка препуцавања и трвења су упропастили ову државу.

  • Jovan

    16:57 // 23. 3. 2023.

    Pa oćete vodu a niste ništa stavili u Perin ćup. Pošto neznatne ništa, raketa i vežite ga sa strane pruge, , i Perišić može da se koprca i dalje. Za nauk piće od vlasnika. H

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: