Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 11. 4. 2012.

| Društvo

Objavljen Vodič za dobre odnose građana i policije

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
centar

"Vodič za dobre odnose građana i policije 2" predstavljen je u Centru za ljudska prava u Nišu. Vodič je deo istoimenog projekta u njemu su obuhvaćene najčešće životne situacije u kojima se građani susreću sa policijom.

Prvo izdanje Vodiča objavljeno je pre desetak godina, a novi Vodič sadrži i izmene zakona koje su nastale od 2005. godine. Jedna od novina je i deo o Komunalnoj policiji, i o Zakonu o saobraćaju.

- Cilj nam je da vratimo poverenje između građana i policije. Saradnja među njima je napredovala poslednjih godina, ali uvek ima prostora da bude bolja zato smo štampali Vodič 2 - rekla je Pavlina Mihajlenko iz Centra za ljudska prava.

U prethodnom projektu, koji je rezultirao izdavanjem Vodiča, bilo je obuhvaćeno 140 inspektora i radnika MUP-a u Nišu, ta saradnja nastavila se i dalje.

- Ovo je nastavak uspešne saradnje, a ovde je lepo sažeto sve ono što je neophodno građanima da ostvare  njihova prava. Ovo će građanima olakšati da razumeju posao policije, a time će im i policija biti bliža. Ujedno, policijskim službenicima ovo je dobar podsetik o procedurama u njihovom radu - rekla je Marija Ranđelović iz Policijske uprave Niš.

Za sve zainteresovane u Vodiču postoji i kontakt Milana Jovanovića advokata Centra za ljudska prava, kome se građani mogu obratiti za pomoć i savete ako smatraju da su im ugrožena prava.

- Vodič je namenjen svima, ali primarno će biti deljen Nišlijama jer je izdat u 1.000 primeraka. U njemu su definisani definisani zadaci i poslovi policije kao i mnoge procedure, među kojima je izdavanje javnih isprava - objasnila je Marija Biserčić, koordinatorka projekta.

Svi zainteresovani građani mogu da dobiju primerak Vodiča u Centru za ljudska prava, u ulici Generala Milojka Lešjanina 12/1.

Takođe, narednih dana Centar će organizovati podelu Vodiča u gradu i na niškim fakultetima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: