Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 21. 1. 2014.

| Društvo

“Objedinjena naplata” pripremila tužbe

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
naplata
JKP "Objedinjena naplata" krenula u akciju naplate, arhivska fotografija

Za sve Nišlije kojima su stizale opomene do 31. oktobra prošle godine, a koji nisu regulisali svoja dugovanja za komunalije, Javno komunalno preduzeće “Objedinjena naplata” pripremila je tužbe koje će biti predate sudskim izvršiteljima.

Takvih je trenutno 1.719, ali kako kaže direktora Jelena Stojanović, taj broj će najverovatnije biti revidiran, jer je tokom vikenda veliki broj Nišlija izmirivao svoja dugovanja.

- Tužbe su isknjižene sredinom januara sa izuzimanjem onih koji su u proteklom periodu iskoristili akciju u organizaciji Gradskog veća, i zaključili ugovore za otplatu na rate ili isplatu celokupnog dugovanja uz otpis kamate. Od ukupnog broja pripremljenih tužbi oduzećemo one koji su zaključno sa 20. januarom izvršili uplatu svojih dugovanja - kaže direktorka.

Utužena dugovanja ovog puta su u iznosu od 92 miliona dinara, a ukupna utužena dugovanja “Objedinjene naplate” prema korisnicima iznose 800 miliona dinara.

Procedura je takva, objašnjava direktorka, da tužbe idu u ruke sudskim izvršiteljima.

- Po Zakonu o izvršnom postupku mi smo u obavezi da predloge za izvršenje dostavljamo privatnim izvršiteljima, a po eventualnim prigovorima dužnika, parnica se vodi pred nadležnim sudom - rekla je Stojanović.

Građani Niša za komunalije duguju ukupno, i redovna i utužena dugovanja, oko 1,5 milijardi dinara. Akcija naplate sa olakšicama u proteklih godinu i po dana sprovedena je dva puta, a poslednja, koja je trajala do Nove godine, imala je, prema rečima direktorke, pozitivan efekat.

786 ugovora je zaključeno sa otpisom kamate, 765 uz otpis duga na rate, a 206 ugovora zaključili su socijalno ugrožene Nišlije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    10:23 // 23. 1. 2014.

    objedinjena naplata-poligon za politicka zaposljavanja , parazitska firma koja naplacuje muku proizvodnih radnika javnih preduzeca!

    • Zoran

      17:57 // 23. 1. 2014.

      Sta je Toplanci?! Malo vam prosecna plata od 57 000?!

  • Naravno

    20:40 // 22. 1. 2014.

    Pa naravno, direktorka (kojoj je ovo prvo radno mesto inace) mora od necega da finansira to sto je podigla plate sebi i (podjednako nekompetentnim za svoje funkcije) najblizim saradnicima.

  • Milica Pesic

    09:32 // 22. 1. 2014.

    Niko ne pita odakle narod da plati racune koje svaki cas uvecavaju. Posla nema, a harac mora da se plati. Treba neko da finansira tolika radna mesta u drzavnom sektoru...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: