Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 21. 9. 2010.

| Društvo

Obnovljene leskovačke škole

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Osnovna škola "Svetozar Marković" u Leskovcu

LESKOVAC – Oobnovljeno je osam osnovnih škola i izgrađeni novi objekti, ali je jedan broj zgrada i dalje u lošem stanju, a od renoviranja pojedinih školskih zgrada se trenutno odustalo zbog eventualno nove organizacija školske mreže – saznajemo u Upravi za društvene delatnosti Leskovca.

- Predviđena je adaptacija zgrade OŠ "Desanka Maksimović" u Grdelici, OŠ "Slavko Zlatanović" u Miroševcu, kao i zgrada Osnovne škole u Donjoj Lokošnici, koji je najoštećeniji vaspitno-obrazovni objekat u opštini – precizira Suzane Stanković-Ilić, načelnica Uprava društvenih delatanosti.

Najviše para uloženo je za dogradnju i renoviranje OŠ "Svetozar Marković" u Leskovcu, jer je iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno 30 miliona dinara.

Ova vaspitno-obrazovna ustanova, koja je poznata u Leskovcu kao "škola pored reke", dobila je novo lice, nekoliko potpuno novih učionica i prostorije za izvođenje informatičke nastave i drugog sadržaja, ali i za rad vrtića.

U leskovačkom kraju je u planu i obnova zgrade Osnovne škole u Brzi, a naredne godine bi trebalo da bude završena davno započeta gradnja Osnovne škole u Donjoj Jajini, koja se gradi godinama i postala je leskovački "Skadar na Bojani".
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana Đokić

    08:31 // 13. 1. 2011.

    "Najviše para uloženo je za dogradnju i renoviranje OŠ "Svetozar Marković" u Leskovcu, jer je iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno 30 miliona dinara."
    Molila bih da dođete i vidite Osnovnu školu u Kumarevu, gde deca sa strahom od rušenja krova pohađaju nastavu. Baš ste gledali na prioritete u odvajanju novčanih sredstava!!!
    Šta je sa svim onim školama u leskovačkom kraju koje se od starosti raspadaju, zašto se nešto ne preduzme po tom pitanju?, molim vas 30 miliona za školu "pored reke"!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: