Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 22. 7. 2017.

| Društvo

Obojene “zebre” na niškim ulicama menjaju se plastičnim

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Trebalo bi da novi pešački prelazu duže potraju
Trebalo bi da novi pešački prelazu duže potraju; ilustracija; foto: Pixabay

Pešački prelazi na centralnim niškim ulicama, ali i u školskim zonama, uskoro će umesto iscrtanih “zebri”, koje se neretko jedva i vide, jer se brzo brišu, biti obeleženi “debeloslojnom plastikom”, kaže većnik Igor Vojinović. Postavljanje novih prelaza za pešake je počelo 20. juna, kaže, a do početka školske godine bi trebalo da bude završeno.

Plastične “zebre” će izgledati isto, ali će biti uočljivije, pojašnjava Vojinović, a materijal je trajniji u odnosu na klasične. Nove "zebre" mogu da potraju od 3 do 5 godina u zavisnosti od toga koliko često automobili preko njih prelaze.

Iako su one skuplje od iscrtanih, kaže većnik, manji su troškovi održavanja, pa će se tu uštedeti.

Signalizacija izgleda vizuelno identično kao i kada se radi bojom, jedina je razlika u tehnologiji obeležavanja i materijalima koji se koriste. Samim tim se značajno unapređuje bezbednost saobraćaja na navedenim saobraćajnicama - objašnjava Vojinović.

Debeloslojnom plastikom obeležiće se pešački prelazi u ulicama Generala Milojka Lešjanina - od Knjeginje Ljubice do Trga Kralja Milana, Voždovoj i Bulevaru dr Zorana Đinđića - do raskrsnice sa Sremskom ulicom, kao i u zonama škola.

Ukupna sredstva za održavanje saobraćajne signalizacije (horizontalne, vertikalne i svetleće) su planirana u iznosu od 72 miliona dinara. Ovo su sredstva iz koje se održavaju oznake na kolovozu, saobraćajni znakovi, semafori i izmenjiva saobraćajna signalizacija - kaže većnik.

Novac je predviđen Programom održavanja komunalne infrastrukture javnog zemljišta gradskog i seoskog područja, dodaje Vojinović, u okviru finansijskog plana za ovu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NIšlija

    12:29 // 24. 7. 2017.

    Samo neke improvizacije, pa na semaforu kod suda, ima toliko naguzvanog asfalta, da ne znam kako cete bilo sta da zaheftate. Ova farba za puteve kod nas, ne traje ni 20dana-proverite. Ako ste nesposobni i ne znate kako, idite do neke metopole, Beč, Minhen, Milano, pa vidite kako to normalan sve radi!

  • motociklista

    22:48 // 23. 7. 2017.

    da li neko misli o motociklistama . to je smrt za nas . hvala vam

  • Nislija

    20:10 // 23. 7. 2017.

    Razmislja li neko od tih gradskih vecnika? Zima, sneg, pesaci...? Kog sve mi gradjani placamo...uzas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: