Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:31, 30. 11. 2020.

| Društvo

Oboleli od leukemije u Nišu dva i po meseca bez lekova, obećana nabavka

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Perišić navodi da bi pacijenti uskoro trebalo da dobiju terapiju; foto: JV

Osobe u Nišu koje su obolele od hronične mijeloidne leukemije čekaju na lek od septembra meseca, a novi v.d. direktor Kliničkog centra Zoran Perišić istakao je da bi neophodnu terapiju trebalo da dobiju u narednih pet do sedam dana.

Novo rukovodstvo Kliničkog centra sačekao je još jedan nerešen problem. Udruženje za pomoć u lečenju hronične mijeloidne leukemije Srbije podnelo je 19. novembra opomenu pred utuženje Kliničkom centru Niš i tadašnjem direktoru te ustanove Zoranu Radovanoviću jer, kako su naveli, nisu obezbedili neophodne lekove za pacijente iz Niša, prenosi N1. Međutim, Perišić navodi da je preuzeo korak.

Jutros sam imao sastanak na tu temu sa svim osobama iz Kliničkog centra koji su zaduženi za nabavku lekova sa "C" liste i imamo obećanje da će to biti urađeno u narednih 5 do 7 dana, da će nabavka biti izvršena – navodi Perišić.

Inače, u opomeni je Udruženje istaklo da Komisija za odobravanje hematoloških lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje redovno odobrava lekove i pacijentima iz Niša. Ali je problem, kako su naveli, što sam Klinički centar ne nabavlja potrebne lekove.

Upozorili su i da uskraćivanje terapije dovodi do progresije bolesti i neizvesnog ishoda lečenja. Pa je tada Udruženje najavilo da će, ukoliko Klinički centar ne obezbedi lekove, podneti tužbu za nečinjene da se lek nabavi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    21:21 // 1. 12. 2020.

    Ko ce da snosi KRIVICNU odgovornost?Ne-davanje terapije pacijentima sa leukemijama(pogotovu akutnim-i, bez obzira sto se ovde pise o hronicnoj,jer je posledica ista)-znaci SMRTNU kaznu!Progrediranje pojedinih akutnih leukemija,kao i hronicnih,je RAPIDNO do smrtnog ishoda kada se ne daju neophodni lekovi. A, najgore je sto im pacijenti umiru od komorbiditeta u slucaju losih reakcija na terapiju.

  • Срба

    15:02 // 1. 12. 2020.

    Интересантна је ваша логика цензуре.... одбијате да објавите мој потпуно реалан претходни коментар везан за ову клинику и целу ситуацију- из личног искуства. Народ ТРЕБА да зна и да дели са јавношћу шта га сналази.

    • Smuk

      21:12 // 1. 12. 2020.

      @Срба : Niste jedini , na žalost !

  • Tika

    10:33 // 1. 12. 2020.

    Perišiću, govori se o hiljadu problema koje si zatekao, a nisi smenio većinu pomoćnika i direktora klinika koji su godinama u vlasti KC Niš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: