Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 15. 1. 2016.

| Društvo

Obradović: Šizofrena situacija u MUP-u i društvu uopšte

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

"15 minuta" - Vukašin Obradović

Nakon indicija da novinare u Srbiji neko prati i nastupa ministra RTS Nebojše Stefanovića u Dnevniku RTS-a, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović kaže da se oseća nebezbedno.

“Jedna novinarka će reći da je neko prati, a jedan predsednik jednog novinarskog udruženja će to izneti u javnost”, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović u Dnevniku RTS-a.

Za predsednika NUNS-a ovakve izjave su neverovatne i neodgovorne za jednog ministra policije.

Kada je upitan odakle mu te informacije on je poslao nekog službenika MUP-a da kaže kako je to saznao od nekog novinara. To govori o jednoj šizofrenoj situaciji, ne samo u MUP-u, nego u celom društvu - kaže Obradović.

On kaže da posle svega što se izdešavalo ima prava da pita Stefanovića kako je saznao nešto što se dešavalo istog dana.

Posle svega se osećam nebezbedno. Ovo nije moje lično pitanje i pitanje koje se tiče samo mene. Ovo je pitanje koje se tiče novinarske profesije i građana Srbije. Ako zaista danas u Srbiji postoji mogućnost da vas neko ilegalno prisluškuje i prati to je onda razlog za brigu svakoga ko živi u Srbiji - kaže Obradović.

Pored svega što se dešavalo u aferi “prisluškivanje” i dalje ne prestaje etiketiranje novinara i podela na “vaše i naše”. Za Obradovića to je jedan vrlo opasan stav.

Taj stav se iskristalisao u poslednje vreme na srpskoj političkoj i medijskoj sceni. Ne promoviše ga samo Aleksandar Vučić, već jednostavno mi imamo kao u najgore doba devedesetih godina podelu na naše i njihove, na patriote i izdajnike, i to je ono što stvara vrlo opasnu atmosferu u društvu - kaže Obradović.

Na taj način se ugrožava i bezbednost novinara kojima se “stavlja meta na leđa” time što su prozvani da su strani plaćenici.

Šta se sve dešavalo u aferi “prisluškivanje”, zbog čega Dragan J. Vučićević brani ministra policije, kada će biti smenjen Bratislav Gašić i šta novinarima donose protesti, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • z.c.

    18:47 // 15. 1. 2016.

    Drugo ime mu je Sulejman Velicanstveni.

  • Pera Peric

    17:56 // 15. 1. 2016.

    Треба се сетити ко је био министар информисања крајем `90-их и ко је тада претио новинарима, затварао телевизије, судио новинарима, доносио ненормалне казне ТВ станицама, проглашавао издајницима... Ах да, то је онај исти, који се данас прогласио Великим вођом.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: