Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 5. 10. 2020.

| Društvo

Obrušava se fasada škole u Nišu, direktor kaže da nemaju novac da je saniraju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
otpada fasada
Upozoravaju da deo fasade pada; foto: čitalac/Prijavi problem

Fasada zgrade niške Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" se obrušava, a čitaoci javljaju da pada u delu gde deca provode odmor. Direktor škole Robert Džunić kaže da za sada ne postoji opasnost, da je neophodno saniranje fasade, ali da nemaju novac za to i da će tražiti pomoć.

Da deo fasade niške škole otpada na više mesta i to na prostor gde deca provode vreme odmora, piše čitalac preko aplikacije "Prijavi problem". otpada fasada Otpada deo fasade na prostor škole gde deca provode odmor; foto: čitalac/Prijavi problem

Poslao je i fotografije problema koji bi mogao da ugrozi bezbednost školaraca.

Direktor OŠ "Kralj Petar Prvi" tvrdi da to za sada nije opasno, ali da može da bude, kao i da je deo fasade ranije otpao.

Oljuštena je fasada na pojedinim delovima, moguće je da usled kiše ili nekih drugih uslova opet dođe do urušavanja. Mi smo naravno tražili od Grada da nas sagleda kao školu, ali verovatno oni imaju neke druge prioritete - kaže Džunić.

Pojašnjava da su od Grada dobili novac da urade projekat energetske efikasnosti koji podrazumeva i saniranje fasade, ali da nisu dobili i novac za radove. otpada fasada Direktor kaže da trenutno nemaju novac da reše problem; foto: čitalac/Prijavi problem

Očekuju konkurs Ministarstva energetike na koji će aplicirati kako bi dobili novac, jer je reč o investiciji za koju škola nema para.

Probaćemo da prikupimo dokumentaciju i da učestvujemo tu i da tražimo pomoć Grada. Čekamo i da sa novom gradskom vlašću razgovaramo da vidimo da li su voljni da pomognu, jer to su velika sredstva. Ja razumem da Grad možda nema novac da uloži za adaptaciju škole, ali nam je potrebna pomoć za eventualnu pripremu dodatne konkursne dokumentacije ukoliko je nešto potrebno i da možemo da konkurišemo kod drugih - navodi direktor.

Kaže da je ova niška škola renovirana još 2001. godine, kada je rađena struja, voda i kanalizacija, ali da fasada i prozori nisu sanirani i da će to pokušati da reše što pre.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika Peric

    17:39 // 6. 10. 2020.

    Ha! Fasada je ista kao i '95. kad sam završio školu, tada zvanu Moša Pijade, samo prefarbali ovo sto nije opalo iz zutog u belo. Dvadeset pet godina i ništa urađeno. Cirkus totalni...

  • Sanja

    15:24 // 6. 10. 2020.

    Robert Dzunic kao clan grupe koja je radila program ispita za licencu direktora bio je u Londonu, a ne zni engleski. To se zove sposbnost! Velika zelja Dzunica je da bude nacenik Skolske uprave u Nisu.

  • Oiler

    13:43 // 6. 10. 2020.

    Nema se para, nema se para. Drzava nema para... Ja se ne secam u svojih 34 godina zivota kad je ova drzava imala para...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: