Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 29. 1. 2024.

| Društvo

Obrušavanje fasade zgrade u Nišu - 2 meseca kasnije nove nema, stara nastavlja da se ruši

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
IMG_2391
U toku je utvrđivanje štete; foto: čitalac

Skoro dva meseca nakon što se deo njene fasade obrušio, zgrada u ulici Koste Vojinovića u Nišu izgleda isto kao tog dana. Jedino što se promenilo je to što je postavljena crveno-bela traka. Stanari se žale da stirodur i dalje pada i da je otpad svuda po parku, dok iz firme za profesionalno upravljanje kažu da je u toku utvrđivanje štete, da je zgrada urađena loše i da će se fasada menjati na proleće.

Nije bilo povređenih kada se 2. decembra deo fasade u Koste Vojinovića obrušio, mada je građevinski materijal završio na prolazu gde pešaci često prolaze.

IMG_2390 (1) foto: čitalacProšlo je skoro dva meseca od tada, po dvorištu i parku je razbacan šut, a stanari smatraju da ostatak fasade sa te strane drže samo klime.

Fasada od stirodura i dalje pada, smeće se raširilo svuda po parku u okolini. Ovo je postalo ruglo i đubrište. Nemam više mogućnosti i opcija koje bih mogao da primenim - žali se Nišlija.

Kontaktirao je Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo građevinarstva, odakle su ga uputili da se obrati niškoj Upravi za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove. Pisao je i njima, ali posle svega - ništa. Iz Uprave nisu odgovorili ni Južnim vestima do objavljivanja teksta.

IMG_2393 foto: čitalacIz firme za profesionalno upravljanje zgradama Dobar domaćin, koja je zadužena za tu zgradu, kažu da je u toku veštaćenje i da se ono odužilo zbog praznika.

Trebalo bi da se to završi početkom februara, da vidimo kolika je šteta. Nova fasada radiće se na proleće. Problem je što su tu stavljani tiplovi, a treba da se menja i krov. Znate na šta liči krov? To je običan plehani lim. Treba da se zameni i ostatak fasade, postoji sada opasnost da se to sve ne obruši. Investitor je tako to odradio pre desetak godina. Verovatno je odgovornost na građevinskoj firmi i na nadležnom organu, na nadzoru - navode iz te firme.

Dodaju da će radove izvoditi na proleće zbog vremenskih uslova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Profi

    20:20 // 29. 1. 2024.

    Kažete "firma za profesionalno upravljanje"? samo još recite da je to Nišstan ili Kler da puknem od smeha. Recite nam ko je "baja" te "ugledne" firme, da se konsultujemo oko strateškog upravljanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: