Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 9. 12. 2021.

| Društvo

Obrušio se deo nekadašnje streljane na ulicu u centru Niša

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1639050590629
Mesto je obezbeđeno trakom; foto: T. T.

Deo zgrade stare niške streljane koja se nalazi u prometnoj ulici u centru grada obrušio se, a kako će problem ovog objekta koji propada biti rešen još nije poznato jer je u toku proces restitucije i sada, zakonski, nikome ne pripada.

Cigle i drugi delovi zgrade pali su juče na trotoar u Ulici Koste Stamenkovića, a danas je postavljena zaštitna traka.

Nekada zgrada streljane propada već godina, a kako je sada u procesu restitucije, gradonačelnica Niša kaže da će pokušati da nađu rešenje. 1639050564949 Zbog urušavanja zgrade nije bezbedno za prolaznike; foro: T. T.

To ćemo danas videti i sa građevinskom inspekcijom i sa imovinom, šta oni mogu da nalože. Mnogo je prostora koji su nekada bili gradski sada su u procesu restitucije, agencija za restituciju te predmete završava i ima čak i prostotra gde je deo grad, deo je vraćen u restituciji, sa tim ljudima vrlo često nađemo dogovor - kaže Sotirovski.

Gradonačelnica kaže da je mnogo zakupljenih prostora u međuvremenu vraćeno nekadašnjim vlasnicima koji se sada dogovaraju sa zakupcima.

Podsećamo, u ovoj zgradi i u teškim uslovima nekada trenirali strelci Streljačkog kluba Niš 1881, čije je sedište sada u sporstkom objektu “Čair”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    14:08 // 10. 12. 2021.

    Od kada postoji upozorenje vojne zgrade od opasnosti od rusenja u Spajinoj ulici i nista se ne resava

  • Milica

    12:44 // 10. 12. 2021.

    Takođe se obrušava i zgrada u Obrenovićevoj, preko puta Kalče. Tu se nalazi Crveni Krst i knjižara Indigo. Vrlo prometna ulica. Nadam se da će biti rešenja i za uskoro, ako u međuvremenu nije rešeno.
    Umesto rušenja Kalče, bilo bi sjajno uložiti u renoviranje starih zgrada koje ne samo da imaju neku sentimentalnu vrednost, već su, u trenutnom stanju, nebezbedne za građane.

  • Nislija

    23:43 // 9. 12. 2021.

    Posto vec placamo razne gluposti, zasto grad ne odvoji sredstva da makar ovu stracaru srusi kako ne bi ugrozavala prolaznike, a posle neka se "dogovaraju" cije je i ko ce tu da otvara restoran...

    • Torpedo

      07:56 // 10. 12. 2021.

      Zar mi zivimo u ,kako rece, gradu ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: