Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 10. 10. 2014.

| Društvo

Obuka iz preduzetništva za nezaposlene do 30 godina

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
medijacentar.jpg
Koordinatori predstavljaju projekte u niškom "Medija centru"

Pedeset nezaposlenih mladih ljudi dobiće priliku da prođe edukaciju iz omladinskog preduzetništva koju organizuje Otvoreni klub iz Niša, kako bi se motivisali da aktivno traže posao kroz samozapošljavanje.

Edukacija se sprovodi u okviru “Škole omladinskog preduzetništva” za mlade od 18 do 30 godina, a kako kažu koordinatori ovog projekta, na ovaj način se podstiče preduzetnički duh i doprinosi smanjenju nezaposlenosti.

Želimo da podstaknemo mlade da pokreću inicijative u oblasti omladinskog preduzetništva kroz treninge i mentorski rad za izradu biznis planova. Treninzi će biti održani krajem oktobra i početkom decembra, a učesnicima će biti pokazani i primeri dobre prakse drugih preduzetnika - kažu koordinatori.

Za treninge iz ove oblasti biće odabrano 20 kandidata iz Niša i 30 iz ostalih delova Srbije a svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem obrasca na sajtu Otvorenog kluba.


Sa željom da se poboljša generalni položaj mladih u Nišu i regionu, Otvoreni klub realizuje i projekat “Centri za vršnjačku medijaciju” u kome učestvuje 6 osnovnih i srednjih škola iz Niša i bugarskog grada Vidina, i čiji je cilj smanjenje vršnjačkog nasilja u školama.
 
Početkom sledeće godine u ovim gradovima će biti formirani Centri za vršnjačku medijaciju u kojima će se obučeni medijatori baviti nenasilnim rešavanjem sukoba među decom kroz radionice, kao i prevencijom nasilja u školama.
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    07:51 // 13. 10. 2014.

    Potrebni su projekti edukacije za omladinsko preduzetništvo, ali samo ako su usaglašeni sa standardima Poreske uprave. Sve drugo je falično i već u startu pravi problem mladim ljudima na startu posla.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: