Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 31. 8. 2016.

| Društvo

Obuke vojnih pilota još dve noći iznad Niša

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Avion
Obuka se završava 2. septembra u 1 sat; Ilustracija; Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Letovi koji su sinoć pravili buku nad Nišom, kako je rečeno "Južnim vestima" iz Vojske Srbije, deo su redovne letačke obuke 98. vazduhoplovne brigade smeštene na aerodromima Lađevci i Niš. Treninzi će biti završeni 2. septembra u 1 sat posle ponoći.

Zvuci motora letelica uznemirili su pojedine građane, dok su drugi sa oduševljenjem posmatrali svetla na noćnom nebu koja su, zahvaljujući akrobacijama pilota, imali neuobičajene putanje. Avioni Avioni 98.vazduhoplovne brigade; Foto: vs.rs

Prema informacijama iz Ministarstva odbrane, avioni tipa “orao” i “galeb” već dva dana preleću iznad Niša. Iz Vojske potvrđuju da se radi o redovnim vežbama pilota 98. vazduhoplovne brigade.

Ovo su letovi u sklopu redovne obuke, to je potpuno uobičajeno – kazao je major Milivoje Tomašević.

Zvuke aviona Nišlije će slušati i večeras i u četvrtak od 18 sati do 1 sat posle ponoći, kažu u 98. vazduhoplovnoj brigadi. 

Ukoliko su građani videli ili čuli letove ranije tokom dana, verovatno su to bili helikopteri ili samo probe. Intenzivniji letovi su posle 18 sati – rekla je poručnica Nevena Maričić.

Nišlije ne treba da iznenadi ako se ove vežbe i probni letovi iznad grada dogode i nekoliko dana pre 17. septembra, za kada je uz letačke akrobacije najavljen "Otvoreni dan" Vojske. Tada će Nišlije moći da uđu u letelice i druže se sa pilotima i padobrancima.

avioni Obuka pilota; Foto: vs.rs

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola visekruna

    22:56 // 15. 9. 2016.

    slusao bi i gledao dan i noc,uzivao u zvucima.Treba cesce da se odrzavaju te vezbe da se budi vojska iz mrtvih.

  • Radovan

    12:42 // 2. 9. 2016.

    Kada je bilo gusto, bio je problem zašto ne lete, sada kada se proverava interoperabilnost i vrši kalibraža iz vazduha, sada se malo plašimo i nije nam po volji. A koga to interesuje - za vojno vazduhoplovstvo ne važe klase vazdušnog prostora a dozvole i zone zabrane na osnovu kojih se vrše preleti izdaje Direktorat (civilni). I nema veze sa vezom da su preleti nad Bgd obustavljeni.

  • Radovan

    12:34 // 2. 9. 2016.

    Lovačka avijacija čije bravure gledamo već par dana je upravo to - lovačka avijacija - a ne civilna eskadrila Utvi za panoramsko razgledanje grada. Oficirima 98.lovačko-bombarderskog puka nije bito da li je Niš, Beograd ili Kraljevo. Za njih je to ono što treba biti i za sve nas - teritorija zemlje Srbije! Ta ista eskadrila je najstarija po postojanju, deo ponosnog 204.lovačkog i puk.Pavlovića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: