Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:50, 25. 12. 2011.

| Društvo

Obustavljene registracije vozila u Nišu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
policija-strajk

Zbog štrajka dela zaposlenih u niškoj policiji obustavljeni su registracija vozila i izdavanje vozačkih dozvola, ličnih karata i pasoša.

Na ulaznim vratima u policijsku stanicu u Nade Tomić zalepljeno je obaveštenje da će od 19. decembra biti primani isključivo zahtevi za registraciju vozila vodovoda, Medijane, toplane, hitne pomoći, Kliničkog centra, Žitopeka i Mlekare.

"Privilegiju" da registruju kola ili dobiju vozačku dozvolo imaće i građani za "hitne slučajeve", što je, sudeći po obaveštenju, isključivo smrtni slučaj.

U niškoj policiji kažu da su policajci dužni da i pored štrajka sprovode zakon i pišu kazne ako zaustave neregistravano vozilo.

- Službenici saobraćajne policije dužni su da postupaju u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja - kaže Lidija Pavlović, PR niške policije.

Međutim, iako zvanični predstavnici policije tvrde da su patrole saobraćajne policije na dužnosti, u sindikatu policije tvrde da na ulicima u Nišu nema policajaca koji bi proverili da li je auto registrovan.

- Mi smo u obavezi da sprovodimo zakon i pišemo prijave ako je vozilo neregistrovano. Samo, ne znam gde je ta patrola koja će da napiše kaznu, pošto ljudi štrajkuju - kaže Dragan Zlatanović, lider Nezavisnog sindikata policije u Nišu.

Zlatanović kaže da je ista situacija i sa ličnim dokumentima. Tačnije, da je trenutno obustavljeno izdavanje ličnih karata i pasoša, ali da građane praktično na ulicama nema ko da legitimiše, jer su policajci u štrajku.

Ipak, Zlatanović tvrdi da bezbednost građana nije ugrožena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • NIKIKINIKIKI

    00:11 // 28. 12. 2011.

    IMA DA SE STRAJKUJE DOK SE NE POSTIGNE DOGOVOR O POVECANJU PLATA NA 50.000 DINARA, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA MOZE NAM SE IMA DA STRAJKUJEMO, A VI TRPITE I RADITE ZA 15000 DINARA, A KAD VAS NEKO BIJE IDITE KOD DACICA DA VAS BRANI

  • Miodrag

    14:46 // 27. 12. 2011.

    Misle da jedino oni malo zaradjuju.

  • Branko Savić

    14:15 // 27. 12. 2011.

    Sta ce ti dozvola kad si mrtav!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: