Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 28. 4. 2017.

| Društvo

Očišćen prolaz ispod mosta Mladosti, ali Nišlijama i dalje služi kao toalet

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Prolaz ispod mosta
Prolaz se oseća na urin; Foto: JV / V. M.

Prolaz ispod mosta Mladosti koji omogućava ljudima da prelaze na drugu stranu, a da ne koriste stepenište i pretrčavaju kolovoz, očišćen je od đubreta koje se mesecima gomilalo. Ipak, Nišlije i dalje uriniraju u ovom delu jer je zaštićen od pogleda prolaznika i neosvetljen.

Iako bez smeća, koje su očistili radnici “Mediane” posle pisanja Južnih vesti o nagomilanom đubretu, prolaz dugačak desetak metara se i iz daleka oseća na urin. Pojedini sugrađani ga koriste kao javni toalet i time onemogućavaju njegovo korišćenje onima koji ne mogu dugo da zadrže dah ili imaju “slabiji” stomak. Pasaž Bez đubreta ali sa baricama u ćoškovima; Foto: JV / V. M.

Iako je najbliži javni toalet tek kod Tvrđavskog mosta, mnoge Nišlije negoduju zbog toga što njihovi sugrađani koriste pasaž u te svrhe.

Uzalud je očišćen kada je nemoguće proći od smrada. Trebalo bi da reaguju nadležne službe - kazao je jedan Nišlija.

S druge strane, u JKP “Mediana” kažu da već nekoliko godina postoji projekat za postavljanje javnih toaleta na desetak lokacija u gradu, među kojima je i Nišavski kej u blizini pešačkog mosta, koji je na desetak minuta pešačenja udaljen od mosta Mladosti.

Kako su ranije kazali iz “Mediane”, reč je o manjim prenosnim toaletima, a jedan takav košta oko 10.000 evra. Ipak, iz Grada zasada nisu prihvatili ovaj elaborat, niti da finansiraju toalete, a projekat nije prošao ni kod Republike.

Zasada je u Nišu u najboljem stanju javnu WC u Tvrđavi koji je rekonstruisan pre nekoliko godina, dok su oni ispod Tvrđavskog mosta i u Parku Čair u vrlo lošem stanju. Podsetimo da je skoro počeo da radi i javni toalet u Parku Svetog Save, koji godinama nije funkcionisao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    20:56 // 1. 5. 2017.

    Суштина је постављање нових јавних тоалета а не бацање пара на камере и не знам какво осветљење.

  • Jelly

    21:05 // 29. 4. 2017.

    Pa, o.k. Napraviti tamo lep toalet, postaviti baba-seru i prihodovati. Treba pratiti potrebe i navike "konzumentnog tela" i profit je zagarantovan, na opste zadovoljstvo ; ).

  • Juzna pruga

    11:38 // 29. 4. 2017.

    Mnogo prosto resenje osvetliti ne kapiram dali treba da budes posebno pametan da osvetlis to i postavljanje kamera koke ujedno i održavaju bezbednost sta tu filozofija ok nema pare grad za kamere svetla ali mislim da ima pare prodao grad stan od 25kvadrata za 5000e

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: