Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 22. 11. 2018.

| Društvo

Očišćene divlje deponije, "Mediana" apeluje na pravilno odlaganje šuta

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Čišćenje deponija
Čistili deponije na nekoliko lokacija; Foto: Screenshot FB JKP Mediana

Nakon što su građani ukazali na bujanje divljih deponija u Durlanu i u okolini Nišave, nastalih uglavnom zbog odlaganja šuta i drugog građevinskog otpada, o čemu su Južne vesti pisale, ekipe Javnog komunalnog preduzeća Mediana počistile su nekoliko lokacija.

Kako su naveli na svom Fejsbuk profilu, što su pokazali i fotografijama, očistili su smeće kod mosta u Proleterskoj ulici, kao i na suprotnoj obali Nišave iza Tržnog centra Roda. Očišćena je i deponija iza Lidla.

Podsetimo, građani okupljeni u Fejsbuk grupi Niški aktivizam ukazali su i na deponiju na kraju Kubanske ulice, ali su iz komunalnog preduzeća kazali da je smeće na privatnoj parceli te ne mogu da očiste. Na divlju deponiju na početku Župske ulice u Durlanu takođe su ukazali čitaoci, ali su iz Mediane obišli ovu lokaciju i konstatovali da smeća nema. Deponija kod Lidla Divlje deponije uobičajena pojava u Nišu; Foto: čitalac

Šut i staru peć su, kako se videlo na fotografijama koje je građanin dostavio redakciji, našli su se i na zelenoj površini kod Oficirskog doma.

Iz Mediane su apelovali na građane da građevinski otpad odlažu propisno, ne u kontejnere za komunalni otpad, niti pored njih ili na drugim mestima u gradu. Kao alternativu su ponudili besplatno odlaganje šuta i zemlje.

Radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva, i zarad dobrobiti Grada, JKP Mediana građanima Niša nudi odlaganje građevinskog otpada u bilo kojoj količini bez naplate. Građani mogu da odlože građevinski otpad besplatno svakog radnog dana sem nedelje od 7 do 18 sati na gradskoj deponiji - informisali su preko svog Fejsbuk naloga.

Osim ovoga, kako su naveli iz Mediane, građani mogu da iznajme sanduk od 5 kubika, te da otpad odvezu do deponije. Detaljnije informacije o odlaganju građevinskog otpada, navode, građani mogu da dobiju pozivom na brojeve telefona 0800/018-002 i 018/25-01-25.

Inače, divlje deponije u gradu i na selima u okolini Niša su veoma uobičajena pojava, te Mediana često organizuje čišćenja tih smetlišta. Prema podacima iz Komunalne policije, do sredine ove godine je desetoro kažnjeno zbog nepropisnog bacanja smeća.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana

    05:05 // 24. 11. 2018.

    lazu nisu ocistili nijednu deponiju u delnicku ulicu u vrtiste i pored apela predsednika opstine crveni krst milutinovica

  • Goran

    08:27 // 23. 11. 2018.

    Ako su zaista počeli da rade, onda je to za pohvalu. Moje iskustvo je potpuno suprotno. Pre godinu-dve dana, više puta vozio sam otpad (kabasti materijal) do deponije. Prevoz do deponije koštao je 3000 dinara, a kada sam tamo stigao iznenadila me je cena odlganja. Platio sam od 3000 do 5000 što sam odložio otpad na na deponiji. Mislim da odlaganje treba da bude besplatno ili da cena bude razumna.

  • Ahm

    21:54 // 22. 11. 2018.

    Deponija ka Vrezinskom bazenu,deponija kod brzobrodskog groblja,deponija jod prvog podvoznjaka ka Malci?Nista?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: