Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 12. 5. 2014.

| Društvo

Očišćeni grafiti na ulazima u niški podzemni prolaz

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
podzemni-ciscenje.jpg
Ulaz u podzemni prolaz "osvežen", foto: CIF

Niški podzemni prolaz sija novim sjajem, a lepo i miriše. Portali na ulazu su očišćeni, a gradski većnik Miloš Banđur kaže da pitanje čistoće grada nije stvar pojedinca.

podzemni foto: CIFGrafiti koji su ružili ulaze u niški podzemni prolaz uklonjeni su, a nema više ni zalepljenih žvakaćih guma po zidovima.

Većnik Banđur kaže je ovo pokušaj da se utiče na svest građana da i sami doprinesu javnoj higijeni.

- Svako prljanje javnih površina i ispisivanje grafita je nešto što košta gradsku kasu. Građani sami moraju da doprinesu tome da grad bude čistiji i lepši - rekao je Banđur.

Javnu higijenu u Nišu, kako je rekao Banđur, održava JKP “Medijana” i za to se godišnje izdvaja 320 miliona dinara. Međutim, i pored ogromnih napora i Medijane i Gorice da Grad bude čistiji neophodna je i saradnja svih institucija.

- Mi smo nedaleko od Skupštine Grada, u Ulici Nikole Pašića, imali deponiju koja je stajala nekoliko dana. Danima sam prolazio čekajući da komunalna policija i komunalna inspekcija odrade svoj posao, ali to se nije desilo. Na kraju sam morao da izdam nalog i to je uklonjeno - rekao je Banđur.

podzemniw foto: CIFDanašnje uklanjanje grafita organizovala je kompanja Unilever u okviru svoje akcije “Cif čisti Srbiju”, a Niš je bio peti grad u Srbiji u kojem se čiste spomenici i podzemni prolazi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    08:50 // 13. 5. 2014.

    bravo! ali,kako sacuvati, nadalje,plexyglas od nekulturnih pojedinaca?

  • Marko

    02:42 // 13. 5. 2014.

    Kada cete da ocistite grafite na zgradama izmedju Saborne crkve i Obrenoviceve? "Zabranjeni" zapisavaju svoju teritoriju i prave ruglo u kraju.

    • Grobar iz Nisa

      12:05 // 13. 5. 2014.

      Oh, pa odakle sad u gradu navijaci Partizana? Zar niste do skoro pricali da u gradu zive samo prave nislije-Meraklije, a da ostali navijaci "titovih blizanaca" zive po selima ?

  • DOMACINSKI

    17:27 // 12. 5. 2014.

    Konacno jedna odgovorna osoba koja radi nesto za svoj grad. Svaka cast. Treba jos mnogo toga da se "cisti" u ovom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: