Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 15. 10. 2020.

| Društvo

Očišćenja divlja deponija u blizini babušničkog bazena

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
deponija
Mesecima slično stanje; foto: Lj. F.

Nekoliko velikih kontejnera koje je babušnički JKP Komunalac stavio van upotrebe i odložio ih u blizini sportskih terena i bazena, mesecima su prepuni đubreta, pa je na obodu naselja nastala prava deponija. Nakon pitanja novinara Južnih vesti zbog čega oni stoje na tom mestu i zašto se ne čiste, iz lokalne samouprave obaveštavaju da je prostor očišćen, a kontejneri uklonjeni.

Đubre koje preliva iz starih, neupotrebljivih kontejnera, šut i raznorazni drugi otpad - mesecima su ružna slika u Ulici Stevana Sinđelića, pored nekadašnje fabrike Prvi maj u Babušnici.

Kontejneri koje komunalno preduzeće godinama ne koristi, smešteni su u blizini možda i najlepšeg dela naselja - babušničkog bazena, a iako na tom delu nema kuća, a hale nekadašnjih fabrika su napuštene, građani su ih iskoristili da odlože svoje đubre. komunalac Akcija Komunalca; foto: Opština Babušnica

I takvo stanje stoji mesecima.

Na pitanje novinara Južnih vesti da li postoji rešenje za taj problem, na koji su i građani ukazivali, reagovali su iz Opštine Babušnica i, kako kažu, uputili su nalog Komunalcu za rešavanje problema.

Na osnovu Vašeg Dopisa obaveštavamo Vas da smo u najkraćem mogućem roku uputili nalog JKP Komunalac da se navedeni problem reši. Preduzeće je uklonilo stare kontejnere, očistilo prostor na vidnim mestima istaknuto je upozoranje o zabrani bacanja otpada - poručuju iz Kabineta predsednice Opštine.

Akciju Komunalaca ilustrovali su i fotografijama. čišćenje Uklonjena deponija; foto: Opština Babušnica

Podsetimo, problemi sa odvoženjem smeća proteklih godina najviše su mučili Babušničane, a nakon učestalog pisanja Južnih vesti o ovom problemu, iz Opštine su najavili da će Komunalnom preduzeću kupiti još jedan kamion smećar, što je i učinjeno marta ove godine.

Kako Južne vesti saznaju, to neće biti jedina promena - uskoro će doći i do smene direktora Komunalca Miroljuba Kostića kome ističe mandat, a za sada nije poznat njegov naslednik.

čišćenje Opština naložila Komunalcu da ikloni kontejnere i deponiju; foto: Opština Babušnica

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tigrovac

    16:56 // 15. 10. 2020.

    Znaci u vreme korone ovi kontejneri stajali tu?Bravo za lokalnu vlast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: