Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 21. 6. 2011.

| Društvo

Očišćeno smeće ispred Doma mladih

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Oficirski dom Niš
Dom mladih

NIŠ - Nakon teksta Južnih vesti "Deponija ispred Doma mladih" radnici JKP Medijana uklonili su deponiju ispred ovog nekada reprezentativnog zdanja.

Neko je pre nekoliko dana tu ostavio ogromnu gomilu plastičkih flaša, ali za sada nije poznato ko i zbog čega.

Zgrada Doma mladih, ili Oficirskog doma kako se često naziva, pod zaštitom je države kao "kulturno dobro od velikog značaja" i time svrstana u rang sa Tvrđavom i Banovinom. U tom objektu, izgrađenom 1890. godine, tokom Prvog svetskog rata zasedala je Skupština Srbije, zbog čega se Niš u to vreme nazivao "ratnom prestonicom", a u njemu je usvojena i istorijska "Niška deklaracija" o ujedinjenu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zadovoljni gradjanin

    21:11 // 21. 6. 2011.

    Tužno izgleda "Oficirski dom", istorijsko zdanje i šetališna, zona sa mirisom javnog WC-a. Omladina, koja masovno koristi amfiteatar za ispijanje alkohola (uglavnom piva), mora negde da obavi svoje fiziološke potrebe. Rešenje je ponekad "Šaban" ali najčešće "Oficirski dom" sa potpunim konforom i diskrecijom. Moj predlog je, da gradsko rukovodstvo ne mozga oko rešenja (NKC i slično), već da ga prepusti sadašnjoj nameni i ne odstupi od dosadašnje "brige o gradu".

  • Nislija Srbin

    14:14 // 21. 6. 2011.

    Juznim vestima cestitam na uspesnoj akciji..

    • Moca

      21:59 // 21. 6. 2011.

      Bravo i za nekog partijskog lezilebovica koji je u svoje radno vreme, na izmisljenom radnom mestu, obisao ovaj sajt pa dojavio gradonacelniku da na 100 metra od njegovog kabineta postoji deponija. Energicno je gradonacelnik, malo gori od Smiljka reagovao i naredio Medijani da ovo rascisci. Lako je njemu sa Medijanom ali nema hrabrosti da popuni kratere benzinskih pumpi jer su njegovi partijski drugovi to prodali.Izgleda da cemo morati da ih popunjavamo smecem, posto vec imamo pacove i zmije, pa da nesto on i njegove supozitorije ucine.

  • Nislija Srbin

    14:13 // 21. 6. 2011.

    taj koji je stavio smece - proklet bio..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: